Parallels Workstation 4.0 Extreme - ново решение за виртуализация на работни станции

Ноември 23, 2010 от itFORUM

Решение, което съчетава работната станция HP Z800, базирана на серията процесори Intel® Xeon® 5500, с Parallels Workstation 4.0 Extreme и избрани Quadro FX видео карти с NVIDIA SLI Multi-OS, предложи Parallels в сътрудничеството си с HP. Продуктите ще постъпят на пазара чрез стандартните канали за продажба на работни станции на HP и ще имат поддръжка както на HP, така и на Parallels. Parallels Workstation 4.0 Extreme е първото решение за виртуализация на работни станции, което предлага близка до реалната, невиртуализирана производителност за приложения, изискващи големи ресурси. Продуктът използва основни технологии за виртуализация от Intel, включително VT-x за ускорена виртуална производителност на централния процесор, VT-d за директно присвояване и оптимално използване на NVIDIA FX графични карти с висока производителност, мрежови интерфейси, Extended Page Tabled (EPT) за повишена производителност и надеждност при управлението на паметта.

Предлагайки решението с предварително конфигурирани и сертифицирани работни станции, HP и Parallels дават възможност за максимална производителност на HP Z800, повишена ефективност и максимално използване на хардуерните ресурси чрез разпределяне на множество работни процеси в рамките на една физическа машина. При сравнение с по-стари работни станции, новата виртуална работна станция предлага в значително по-висока степен възвращаемост на инвестицията.

Работни станции HP Z800 с NVIDIA Quadro FX 3800s, Quadro FX 4800s и Parallels Workstation 4.0 Extreme вече се предлагат на пазара. Една типична конфигурация на HP Z800 Workstation ще включва два процесора Intel Xeon, две графични карти NVIDIA Quadro FX и необходимата RAM памет да поддръжка на различни работни обеми на основната и виртуалните операционни системи. С продукта се предлага и едногодишна поддръжка за Parallels Workstation 4.0 Extreme.


 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes