Пазарният дял на VMware в България расте

Ноември 23, 2014 от itFORUM

Събитието бе предназначено за настоящи и бъдещи клиенти на лидера в сферата на софтуерните решения за виртуализация и cloud инфраструктури - VMware. Над 120 компании от различни индустрии посетиха форума, чийто акцент бяха новостите в сферата на виртуализацията, управлението на мобилни устройства, облачните технологии и услуги. Участниците имаха възможност да се информират и за последните новини от ежегодното техническо изложение – VMworld, което се проведе в Барселона и Сан Франциско по-рано тази година.
 


Нина Благоева – управител на NDB Ltd., обяви, че пазарният дял на VMware в България продължава да расте, особено в последните 2-3 тримесечия. Тя обърна внимание, че не само финансови институции, университети, частни фирми и предприятия избират VMware, а и все повече организации от държавния сектор залагат на продуктите на VMware, за да изградят производителни и надеждни виртуални инфраструктури. 

Диана Стефанова, управляващ директор на VMware за България, представи трите стратегически направления на компанията: софтуерно дефиниран център за управление на данни (Software Defined Data Center), хибридни облачни услуги (hybrid cloud) и технологии за управление на мобилни устройства, данни и приложения (end-user computing). „VMware България продължава да заема стратегическо място в глобалната структура и инвестициите тук се увеличават ежегодно. Екипът ни работи все по-тясно с клиентите ни в България и Европа, което ни позволява да отговоряме на техните нужди“ – каза Стефанова.

Специален гост на събитието бе Налаф Битар (Nawaf Bitar), новият старши вицепрезидент на VMware за продукта vSphere. Това бе първото му посещение в България, като поводът бе участието в симпозиума.

Събитието бе подкрепено от Dell Wyse, CommVault, EMC и Veeam и българските партньори на VMware – IBS и CNSys. Последните представиха свои успешни проекти с VMware. На специално изградени щандове, гостите имаха възможност да разговарят с технически специалисти както от компаниите спонсори, така и от VMware.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes