ПОДДРЪЖКАТА НА SQL SERVER 2005 ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА НА 12 АПРИЛ 2016 Г.

Април 24, 2015 от admin

Преди 10 години Майкрософт предложи на своите потребители SQL Server 2005 - чудесен избор за всички тогавашни ведомствени и фирмени ИТ нужди. От тогава насам Microsoft продължи да инвестира и SQL Server се превърна в корпоративно решение в подкрепа на растящите бизнес нужди на потребителите.

 

След 10 страхотни години, разширената поддръжка за всички версии на SQL Server 2005 ще бъде прекратена на 12 април 2016 г. Една година може да изглежда достатъчно време за планиране на миграция, но в зависимост от вида на приложението, дестинацията за миграция, мащаба на прехода и средствата, миграцията може да отнеме няколко месеца. Освен SQL Server 2005, ще бъде прекратена и поддръжката на Windows Server 2003. Докато потребителите планират миграцията на своя SQL Server, трябва да планират и инфраструктурната си миграция, за да се възползват в максимална степен от модернатаплатформа, предлагана от Майкрософт. Планирането днес гарантира на потребителите, че ще са в състояние да осъществят прехода.

Първо, най-важно за потребителите е да знаят какво означава прекратяването на поддръжката за техния бизнес. Въпреки че копията на SQL Server 2005 ще продължат да работят след края на датата за поддръжка, Майкрософт вече няма да предоставя актуализации на защитата. Освен това, ползите от преминаването към една съвременна платформа за управление на данни далеч надхвърлят разходите по сигурността, поддръжката и съвместимостта на неподдържаната база данни.

Обновяването е не само задача на поддръжката, но и възможност за предоставяне на нова стойност за бизнеса на потребителите. Преходът към SQL Server 2014 или Azure SQL Database дава възможност да бъде постигната невиждана досега производителност:

•         Според проведените тестове, SQL Server 2014 е 13 пъти по-бърз от SQL Server 2005 преди допълнителното увеличение на производителността от включената в паметта OLTP оптимизация.

•         Наред с Windows Server 2012 R2, потребителите могат да мащабират и изчислителни и мрежови ресурси, както и такива за съхранение.

•         Новите инструменти в SQL Server Management Studio предлагат лесно преминаване към облака, за да могат потребителите да получат повече от инвестициите си в платформа за управление на данни.

Можете да прочетете повече за предимствата от планирането на прекратяването на поддръжката на SQL Server 2005 и Windows Server 2003 на официалния блог на Майкрософт, както и на теметичния SQL Server блог. Също така, можете да научите повече за бързата възвръщаемост на инвестициите на SQL Server 2012 и 2014 от поръчано от Microsoft проучване на Forrester относно Общото икономическо въздействие от SQL Server – прочететецялото проучване.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes