Повече НПО-та с достъп до технологии на Майкрософт

Юли 28, 2011 от itFORUM

Програмата за даряване на софтуер на Майкрософт се развива успешно и все повече неправителствени организации (НПО) имат достъп до най-новите технологии на компанията. Преди повече от десет години,TechSoup започва да дарява софтуер за неправителствени организации в Съединените щати. Днес даренията на софтуер от Майкрософт са основата на програмата на TechSoup Global. От началото на програмата през 1998 година, Майкрософт дари софтуер на стойност 2,6 млрд.щатски долара за 152хил. неправителствени организации в 36 страни по света. Само за миналата година, в България софтуер са получили 33 организации, а пазарната стойност на получените продукти е 281 хил. долара.  „Дарителската програма е важен ангажимент на Майкрософт към общностите, в които компанията работи. Ролята на неправителствения сектор е особено важна, защото тези организации работят в полза на всички нас, на цялото общество. За да са още по-успешни, те се нуждаят от технологиите, за да достигнат до повече хора и да променят живота им към по-добро“, коментира Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

 

„Ние, от Партньорската програма за НПО, искаме да благодарим на Майкрософт за техния дългогодишен принос в подкрепата на неправителствения сектор по света чрез даренията на софтуер и се радваме на възможността заедно с тях да обявим някои важни актуализации в тяхната дарителска програма за софтуер. Тези промени ще направят по-лесен процеса за неправителствените организации и обществените библиотеки да получат като дарение продукти на Майкрософт, от които имат нужда и когато се нуждаят от тях“, споделя Илияна Николова, изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), стратегически партньор в България на дарителската програма на Майкрософт.

От днес организациите имат повече възможности по отношение на това кога могат да направят заявка за получаване на софтуер на Майкрософт като дарение, а също и в избора на предоставяните продукти. А за да направи програмата по-лесна за използване, се въвежда функцията Център за дарения от Майкрософт. Тя е достъпна в раздел „Моите заявки“, намиращ се до раздел „Моята сметка“. Така организациите лесно ще могат да проследяват своите заявки за продукти на Майкрософт, да виждат стойността на получените към момента дарения и др.

Какви са ползите за НПО от актуализирането на дарителската програма?

  • НПО заявява от какъв софтуер се нуждае тогава, когато той е необходим: Oрганизациите могат да правят заявки за получаване на нужните им продукти от Майкрософт като дарение по всяко време, а не само веднъж годишно, както досега. Отпада и изискването за минимално количество от 5 продукта и организацията може да заяви дори само един лиценз.
  • НПО получава по-цялостни решения: Сега организациите могат да правят заявки за получаване на продукти като дарение от 10 вместо от 6 различни Фамилии продукти на Майкрософт в рамките на всеки двугодишен период и по този начин получават по-цялостни решения в подкрепа на своята мисия. В допълнение, с помощта на програмата Get Genuine Windows организациите могат да гарантират, че техните компютри работят с оригинални версии на операционните системи на Майкрософт. (Повече за Get Genuineможете да научитетук).
  • НПО има лесен и бърз достъп до детайлите, свързани с даренията от Майкрософт: За да помогне на организациите да управляват своите дарения от Майкрософт, TechSoup създаде Център за дарения от Майкрософт (достъпен в раздел „Моите заявки“, намиращ се до раздел „Моята сметка“), където неправителствените организации могат да видят всички важни детайли на едно място. Организациите могат лесно да проследяват какви дарения са получили до момента, какви количества могат да заявят, кога започва техният нов период, а също и да намерят информация за различни ресурси на Майкрософт за неправителствения сектор. 
  • Стартира нов период за заявки за дарения от Майкрософт: Ако даденаорганизация вече участва в Програмата на TechSoup за дарения на софтуер от Майкрософт, то нейният 2-годишен период за заявки е възобновен. Новият 2-годишен период ще започне, когато бъде направена първата заявка след 27 юли 2011 година и ще бъде възобновяван на всеки две години.  Всички заявки преди 27 юли 2011 година няма да се вземат под внимание и няма да променят новите количества софтуерни продукти от Майкрософт, които може да бъдат заявени.  
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes