Представиха системата за моделиране на бизнес процеси Sparx Systems Enterprise Architect

Март 15, 2012 от itFORUM

За първи път в България бе представена системата за моделиране на бизнес процеси и архитектура Sparx Systems Enterprise Architect. Това бе направено от Хорст Каргл, старши консултант в Sparx Systems по време на семинар на българската секция на Международния Институт по бизнес анализ. На събитието участваха над 70 представители от сферата на бизнес анализа, проектния мениджмънт и софтуерния бизнес.

 

Хорст Каргл обърна пространно внимание на практическите ползи от използването на системата Sparx Enterprise Architect в бизнес анализа. Бяха дискутирани и отделните техники и възможности, които се прилагат при извършване на бизнес анализ за да се  повиши ефективността. Каргл е в България по покана на Брайт Консултинг - консултантски партньор на BMC Software при внедряване на решения за управление на ИТ услуги, базирани на системата BMC Remedy. В сферата на управление на архитектура и бизнес моделиране, компанията си партнира със Sparx Systems за внедряване на системата Enterprise Architect.

Председателят на Българската Секция на Международния Институт по бизнес анализ, Костадин Купенов акцентира върху амбицията на организацията да осъществява повече инициативи, които да подпомагат активността на бизнес анализаторите и да повишават техните практически познания и така да стимулират конкурентоспособността им. Купенов отбеляза също, че понастоящем членският състав на МИБА наброява 25000, като тенденцията е на непрекъснато повишаване на интереса към включване в организацията и нейните активности.

Светлин Наков, председател на Българската асоциация на разработчиците на софтуер направи презентация на тема Софтуерните изискванията през погледа на разработчика. Той детайлно се спря на проблемите при създаване и описание на софтуерни изисквания и тенденцията за преход от тежки формални спецификации към олекотени feature-ориентирани задания и гъвкаво управление на изискванията с Agile методологии като Scrum, Kanban и Lean Development.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes