Предстои форум на IDC за технологиите за бизнес анализ

Септември 12, 2012 от itFORUM

На 19 септeмври в в хотел Шератон , София  ще се проведе конференцията за бизнес ръководители  "IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012", която ще се фокусира върху това, как технологиите за анализ могат да се използват в контекста на различни бизнес проблеми.

 

Събитието  е част от IDC Big Data and Business Analytics Roadshow, което се организира  в 11 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

Програмата на събитието е предназначена за всички мениджъри, които искат повече прозрачност, контрол и по-малък риск за бизнеса, който управляват. Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като IBM, BTS - партньор на SAP за решения в областта на бизнес анализите, Price Waterhouse Coopers, Международният институт по бизнес анализи (IIBA), VM Finance Group, водещи експерти и анализатори от IDC.

Водещите пазарни тенденции и анализи ще бъдат представени от Нели Вачева, управител на IDC България.

Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, IDC повиши прогнозата си за петгодишния общ темп на растеж на световния пазар на софтуер за бизнес анализи от 8,9% на 10,1% за периода 2011-2015 г. Последното изследване на IDC, което оценява изискванията на крайните потребители, както и плановете за закупуване на технологии, показва, че бизнес аналитични решения ще продължат да бъдат много търсени в обозримо бъдеще. Трите основни фактора, които определят  решения та за инвестиции в бизнес анализ , са:

·        Контрол, включващ съответствие, сигурност, разкриване на измами и изисквания за управление на риска, които увеличават необходимостта  от софтуер от инструменти за отчитане до аналитични приложения.

·        Иновации, включващи визуални инструменти за откриване, напреднали анализи, и използване на големи масиви от данни (Big Data), за да са възможни експерименти, които да доведат до нови продукти и услуги.

·        Оптимизация, където съкращаването на разходите и повишаване на ефективността позволяват да се добие по-голяма представа за текущите операции и да се направи оценка на историческите тенденции.  

Бизнес анализите позволяват на организациите да получат представа от всички налични данни и да я използват, за да станат по-гъвкави в отговор или предвиждане на промените на пазара.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes