Предстои IDC Cloud Computing Roadshow 2012

Ноември 16, 2012 от itFORUM

На 22 ноември в хотел Шератон, София  ще се проведе конференцията за  облачни технологии "IDC Cloud Computing Roadshow 2012", която ще се фокусира върху ползи и проблеми при преминаване към облачен  модел на управление на ИТ ресурсите. Събитието  е част от IDC  Cloud Computing Roadshow, което се организира  в 15 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

 

Повече от година на редица ИТ събития в България се коментира темата какво означава облачният модел и какви ползи може да очаква бизнесът.  Програмата на събитието е предназначена за всички мениджъри, които искат да научат нещо повече от определения, да чуят  "как се прави" , "какво се случва на практика", както и мнения "за" и "против". Посетителите на конференцията ще се запознаят със случаи от практиката на успешни облачни модели в големи международни компании и лекции от технологични партньори на събитието като APC by Schneider Electric, SAP Labs  и водещи експерти от IDC.

Крейг Симпсън, старши анализатор, Vertical Markets&Insights, IDC CEMA, ще представи водещите пазарни тенденции и анализи, както и трансевропейско проучване относно пазара на облачни услуги.

Според прогнози на IDC, разходите за публични облачни услуги ще достигнат 40 милиарда долара през 2012 г. и почти 100 милиарда долара през 2016 г. със среден годишен ръст от 26.4%, пет пъти по-голям от този на цялата ИТ индустрия. До 2016 г. 16% от общите разходи за ИТ ще са за публични облачни услуги. Неуспех на фирмите от ИТ индустрията в областта на облачните услуги ще означава стагнация на бизнеса. Софтуерът като услуга (SaaS) ще остане най-голямата категория в облачните услуги за периода 2012–2016 г., достигайки 58.6% дял в края на периода, като останалите категории, основно сториджът и платформата като услуга (PaaS) ще демонстрират по-голям ръст (съответно 34.1% и 30.9% до 2016 г.).

Най-големият пазар на публични облачни услуги продължава да е САЩ (60.7%  дял през 2011 г.), следван от Западна Европа (22%) и Азиатско-Тихоокеанския регион (без Япония) (11.2%). Развиващите се държави ще демонстрират най-голям средногодишен ръст на инвестициите в облака (44.1%) за периода 2011-2016 г., като делът им ще нарастне с 11.9 процентни пункта.

За регистрация и актуална програма на конференцията  моля посетете: http://events.idc-cema.com/cloud12bg

Допълнителна информация можете да се получи на: ndicheva@idc.com; тел./факс: 969 3056

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes