Процесорът AMD FX („Bulldozer‟) влезе в Книгата на Гинес като най-бърз

Септември 14, 2011 от itFORUM

Предпочитаният от много ентусиасти и овърклокъри по светапроизводител AMD съобщи, че е постигнал световен рекордна Гинес за “Най-висока честота на компютърен процесор,” чрез овърклок на все още необявения официално 8-ядрен AMD FX настолен чип.

 

“Рекордната процесорна скорост, криеща се в процесора AMD FX, ясно показва ръста на производителността при новата многоядрена архитектура AMD „Bulldozer”, която е в основата както на този чип, така и на бъдещите AMD ускорени процесори, - каза Крис Клоран, корпоративен вицепрезидент и управител на Client Group, AMD. - Заедно с рекордните честоти, процесорът AMD FX ще предложи несравними изживявания за РС ентусиастите за своята цена – екстремен многодисплеен гейминг, многозадачност и създаване на HD съдържание.”

Процесорът AMD FX, който предстои да бъде пуснат на пазара в четвъртото тримесечие на 2011 г., постигна върхова скорост от 8,429 GHz, чупейки предишния рекорд от 8,308 GHz. Това постижение бе осъществено на 31 август 2011 г. в Остин, Тексас, от “Отбора AMD FX” – група елитни специалисти в овърклока, работещи заедно с технологични експертина AMD, които също ще бъдат споменати в Световните рекорди на Гинес.

“Ние аплодираме AMD за тяхното влизане в Световните рекорди на Гинес с постигането на „Най-висока честота на компютърен процесор - каза Фреди Хоф, присъждащ представител на Световните рекорди на Гинес, който днес връчва наградата в AMD Fusion Zone – технологична изложба в Сан Франсиско, Калифорния. - Нашите поздравления към всички, участващи в това рекордно постижение.”

Рекордът отбелязва още един крайпътен камък в славната история на бранда FX, който предоставя удивителни и неограничени РС изживявания за потребителите. Всички FX-брандирани продукти, включително очакваните наскоро на пазара AMD FX чипове, ще предложат напълно отключени процесорни честотни множители за по-лесен овърклок от страна на PC ентусиастите, и ще включват ексклузивен AMD софтуер чрез AMD VISION Engine за фина настройка на системната производителност. За брандираните с FX процесори AMD е премахнала всички задържащи елементи, за да даде възможност за напълно отключени преживявания, като осигурява на овърклокъри и РС ентусиасти пълни възможности за гъвкавост и къстомизация. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes