Проекти за общуване, за придобиване на знания и за забавно образоване на Microsoft Imagine Cup 2014 у нас

Април 13, 2014 от itFORUM

11 отбора се състезаваха в локалните финали в София на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2014. Надпреварата протече в 3 категории – „Иновации“, „Игри“ и „Социално-отговорни каузи“. Победители са Uictoribus в категория "Иновации", Will Bee в категория "Социало-отговорни каузи" и For a Lack of Better Name в категория "Игри". Те продължават в следващия етап, където ще се състезават оналйн с отбори от целия свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо намеждународните финали в Сиатъл, САЩ през юли 2014 т.г.

 

Проектът Communi Mentor на Uictoribus стана победител в най-оспорваната категория „Иновации“. Uicotribus са разработили система, с която хората да подобрят своите социални и комуникационни умения. Това ще става чрез симулацияна определени житесйки ситуации като интервю за работа например. Идеята е, че когато един човек може да види какви грешки допуска (бавно и монотонно говорене, използване на паразитни фрази и т.н.), той ще открие как да се усъвършенства.

ЕкипWill Beeспечели журито с проекта Edduel в категория „Социално-отговорни каузи“. Edduel е игра, в която участниците се състезават един с друг въз основа на знанията си в избрани от тях академични сфери. Състезанието протича под формата на поредица въпроси с няколко възможни отговора, на които трябва да се отговори възможно най-бързо и точно. След това участниците получават резюме на информацията, включена във въпросите, поднесено по атрактивен начин. Идеята е играчите да учат от грешките си и да повишат знанията си.

Отборът For a lack of better name спечели безапелационно в категория „Игри“ с образователния си проект„Thralldom“. Тяхната идея е да променят навиците на младите хора, които все повече игнорират четенето на книги, чрез разработването на уеб-базираната игра Thralldom, която да подправи сухотата на популярни класически произведения и да предостави на учащите нова и забавна гледна точка. Като за начало играта е базирана на емблематичния български роман „Под игото“ на Иван Вазов. За своя стартов успех For a lack of better name ще разчитат на добрата графика на играта, разширяване на сценария със събития от българския ренесанс, класиране на потребителите по рангове, много мини-задачи в сценария, опция за състезание в реално време и поддържка на няколко езика. 

Наградите на победителите връчиха Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, и Любомир Георгиев от ScaleFocus.

„Благодаря на журито за компетентната обратна връзка и ценните съвети, които

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes