Първата у нас LeanSpark конференция е през юни в София

Май 18, 2011 от itFORUM

На 4 юни България ще стане част от картата на бързо набиращото инерция движение LeanCamp. Тогава в София ще се проведе първата у нас конференция LeanSpark, организирана от Start IT Smart в сътрудничество с LeanCamp. Еднодневната конференция ще включва редица лекции на утвърдени чуждестранни специалисти, уъркшопи и игри, с основна цел разпространяване на опита в сферата на Lean – принципите и техниките.

 

Събитието е фокусирано върху т.нар. Lean – философия и нейното навлизане в технологичния сектор и други икономически браншове. В основата й са принципите за оптимизиране на бизнес процесите и създаване на повече стойност с по-малко ресурси. Тя е наложена в японската икономика от компанията Toyota и се превръща във важен фактор за японското икономическо чудо от последните десетилетия. Днес Lean -  философията набира все повече популярност в САЩ, Западна Европа и други региони по света. След въведението в нейните принципи, ще бъдат представени и редица примери за успешното й прилагане в различни компании по света.

„Основната причина Lean – философията да става толкова популярна през последните години е, че прокламираните от нея принципи за по-ефективен бизнес имат все по-голямо значение в съвременния свят. Времето на безогледното харчене на големи бюджети отмина безвъзвратно с икономическата криза и днес, когато светът вече започва следващия цикъл на растеж, ние знаем, че ефективността, оптимизираното използване на ресурсите и търсенето на максимална възвръщаемост ще бъдат водещи принципи за новите успешни компании. Движението LeanCamp се появи именно в отговор на тази необходимост и аз се радвам, че българските предприемачи и специалисти ще имат шанса да се докоснат до неговата философия направо от създателите й“, заяви Иво Василев, който е организатор на конференцията.

Сред акцентите на конференцията LeanSpark ще бъде използването на Lean – философията в сферата на стартирането на нови бизнеси, технологичните разработки, дизайна, генерирането на нови бизнес модели и ефективното управление на компаниите. Участниците в събитието ще имат възможност не само да се запознаят с някои от световните светила в сферата на ефективното бизнес развитие, а също и да участват в редица уъркшопи и игри, за да се докоснат по-отблизо до Lean – принципите.

Сред лекторите на конференцията в България ще бъдат Салим Вирани, основател на множество технологични бизнеси в Канада и Великобритания и съосновател на LeanCamp; Робърт Фицпатрик, ветеран от Y Combinator, ментор в Seedcamp и основател на The Startup Toolkit; Димитър Станимиров, съосновател на OVIA, базиран в Лондон стартъп, който цели да направи революция в сектора на наемането на работа; Ники Смит, изследователка и стратег в сферата на дизайна и дигиталните медии, и също съосновател на LeanCamp; Ерик Риес, автор на блога Start Up  Lessons Learned, съосновател и главен технически директор на IMVU.

Спонсори на събитието ще бъдат Microsoft и Telerik, партньори – Toyota, StartUP и BASSCOM, a медийни партньори – ROI Communications, NewBusiness.bg и CGArt.bg. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes