Първият четириядрен LG смартфон в света с дебют на Световния мобилен конгрес

Февруари 27, 2012 от itFORUM

LG анонсира първия си четириядрен смартфон LG Optimus 4X HD. Той е снабден с 1.5 GHz процесор NVIDIA Tegra 3 и True HD IPS дисплей, което му позволява да предложи производителност, близка до тази на настолните компютри, при това в устройство, достатъчно малко, за да се събере в длан на ръка.

 

“Точно преди година LG представи първия двуядрен смартфон в света, а днес анонсираме още едно технологично постижение”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „Всъщност не скоростта е характеристиката, която прави Optimus 4X HD уникален, а възможността за мултимедийно забавление в HD качество посредством мобилно устройство, която ще получат нашите клиенти”.

Tegra 3 на NVIDIA е единственият в света четириядрен процесор от типа 4-PLUS-1 за мобилен телефон, създаден, за да предложи висококачествено мултимедийно забавление. Процесорът реално работи с четири ядра, но разполага с още едно, пето ядро, което се използва за увеличаване на живота на батерията и се включва при по-ненатоварващите функции, като слушането на музика. Когато функционира на пълна скорост, 12-ядреният графичен процесор (GPU) на Tegra 3 осигурява богато визуално изживяване и качество на картината, близко до това, което предлагат конзолите за игри.

Снабден с True HD IPS дисплей, Optimus 4X HD гарантира впечатляващо визуално изживяване с висока резолюция, ясни образи и никакво размазване на цветовете. Optimus 4X HD разполага с 16 GB вътрешна памет и работи с последната налична версия на операционната система Android - Android 4.0 Ice Cream Sandwich. В допълнение към бързата работа, Optimus 4X HD предлага и 8-мегапикселова камера с BSI (Backside Illumination) сензор, който увеличава качеството на снимките при слаба обкръжаваща светлина и LED светкавица. Моделът се отличава и с подобрени мултимедийни функции, които още повече обогатяват забавлението с музика и видео съдържание.

Дизайнерите на LG са се погрижили външният вид да не остава на заден план за сметка на усъвършенстваните технически характеристики. Моделът е тънък само 8.9 мм, а краищата на корпуса му се преливат плавно един в друг във формата на призма, което подчертава цялостната завършеност и качество на използваните материали за направата на смартфона.

Технически характеристики:

·        Чипсет: 1.5 GHz четириядрен процесор (NVIDIA Tegra 3)

·        Дисплей: 4,7 - инчов (1280 x 720) True HD IPS

·        Памет: 16 GB eMMC и 1GB LP DDR2

·        Камера: 8.0MP с BSI сензор (задна) и 1.3MP (предна)

·        Операционна система: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

·        Батерия: 2,150mAh 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes