Рей О’Фарел посети българския център за разработки на VMware

Февруари 28, 2012 от itFORUM

VMware, световен лидер в разработката на софтуерни решенияза виртуализация на бизнес инфраструктури, информира за посещението на старши вицепрезидент „Продуктов инженеринг” Рей О’Фарел в българския център за разработки. О’Фарел пристигна в локалния офис на VMware, за да се запознае с екипа разработчици у нас и да ги поздрави за приноса им към общия стремеж на компанията да продължи да разработва виртуална инфраструктура и приложения от следващо поколение.

 

Развойният екип на VMware Bulgaria се гордее с едни от най-добрите кадри в софтуерния бранш на световно ниво, които се занимават с разработване на много от водещите продукти на компанията.

VMware продължава активно да търси квалифицирани софтуерни инженерис утвърдени технически познания и умения за разрешаване на проблеми.

През 2011 българският офис:

  • Увеличи инвестицията си в локалния пазар с наемането на нови разработчици, специалисти по автоматизирано тестване на софтуерни продукти и системи, автори на техническа документация и други.
  • Подкрепи обучението на българските студенти с провеждането на универсистетски курсове, посветени на виртуализацията и cloud инфраструктурата. Компанията стартира преговори за включването на водещи български ИТ университети към програмата VMware ИТ академия.

Диана Стефанова, мениджър VMware България и Рей О’Фарел, Senior Vice President

Рей О’Фарел се присъединява към VMware през април 2003 г. и оглавява отдела за „Продуктов инженеринг” на компанията за цял свят като допринася за нейното развитие със своя 20-годишен опит в софтуерните разработки.  Първоначално O'Фарел оглавява екипа за VMware ESX и  ранните разработки на ESX. За 9 години заема различни позиции, включително действащ генерален директор на продуктовата дивизия VMware vSphere.

Преди да се присъедини към VMware, Рей О’Фарел управлява екипи от над 1000 човека, ангажирани с работата по компилатори, инструменти за разработка и операционни системи за DSP и други системи за голям набор от компании, включително индустриални и научни институции (Ирландия), Ashling Microsystems (Ирландия), Improv systems (САЩ) и Microtec / Mentor Graphics (САЩ), където прекарва 10 години на различни позиции, включително главен инженер и главен директор на Инженерингов отдел.

Рей О’Фарел има бакалавърска степен по инженерство в областта на електрониката и е Магистър Инженер по компютърни науки, и двете от университета в Лимерик в Ирландия.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes