Samsung навлиза на пазара на преносими компютри в България

Януари 31, 2011 от itFORUM

След успеха си на световните пазари технологичният гигант Samsung Electronics стъпва на пазара на преносими компютри в България. От януари в партньорската търговска мрежа потребителите имат възможност да избират между различни категории Samsung ноутбуци и нетбуци, създадени в отговор на различните предпочитания и навици.

В България Samsung представя нетбуци от сериите N и NF, а от ноутбуците – RV, R, RF и SF. Сериите R и RV са за потребители, които ценят мобилността вкъщи. За предпочитащите повече забава и мощност на компютъра е предназначена серията RF, а SF е продуктът за всички, които държат не само на добро техническо представяне на компютъра, но и на стилния дизайн. Всички преносими компютри ще се предлагат с Intel процесори.

Samsung RF510

Samsung SF310

Мобилните компютри на Samsung получиха множество признания. Те бяха определени за  „Продукт на 2009 г.” от престижното американско списание Wired, PC World в Китай и Полша. Партньорството с водещи световни продуктови дизайнери донесе на компанията отличия като iF и IDEA Design и златната награда на Good Design 2009. Сервизното обслужване в 78 държави и изключително бързото време за реакция, благодарение на което потребителят получава продукта си обратно за 3 дни, накара потребителите във Великобритания да го поставят на първо място по критерий „удовлетворение за потребителя” в класацията на PC Pro UK.

В цялата производствена концепция е залегнала грижата за околната среда. Samsung се фокусира върху създаването на по-малки, тънки и олекотени продукти. Продуктите на Samsung са едни от най-надеждните и имат много нисък въглероден отпечатък в производството. Новите опаковки на ноутбуците са с 20% по-малки, а при нетбуците с 25% в сравнение с 2009 г., което оказва съществено влияние при преноса на компютрите, в резултат на което намаляват и въглеродните емисии при транспортирането им. Всеки ноутбук има сертификат ENERGY STAR 5.

„Samsung Electronics произвежда водещи продукти в множество, като важна роля в лидерската позиция се пада именно на преносимите компютри. Отдадеността ни на качеството, технологията, дизайна и обслужването превърна Samsung в един от най-бързо развиващите се производители на компютри в света”, заяви Шакир Ахмедов, мениджър ИТ продукти в Samsung Electronics за България. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes