SAP насърчава дигитализацията в различни сфери на бизнеса и обществения живот

Октомври 5, 2016 от admin

Седмица на образователни и обучителни инициативи -17-21 октомври


В седмицата от 17 до 21 октомври технологичният гигант SAP стартира поредица от събития и инициативи в България за различни сфери на обществения и бизнес живот, изграждайки по този начин една нова общност, която работи и функционира на базата на иновативната облачна платформа на SAP - HANA Cloud Platform (HCP). Компанията събира представители на стартиращи и иновативни компании, утвърдени ИТ фирми и разработчици, както и учители и ученици в различни работилници и практически курсове, с цел тяхната реализация и развитие в сферата на технологиите.

"HCP е вече призната развойна среда за иновации и създаване на съвременни бизнес модели от типа Big Data не само в глобален мащаб, но и в България. Тя предоставя възможност за бизнес моделиране и предефиниране на процеси, бизнеси и изцяло нови пазарни възможности. И в тази връзка, работата ни с учителите, учениците и студентите е съществен елемент от един цялостен процес по насърчаване на дигитализацията в различните сфери на бизнеса и обществения живот", каза Румяна Тренчева, управляващ директор на SAP в България.

17-21 октомври – EU Code Week 2016 в България

По повод Европейската седмица на програмирането – ежегодно събитие в цяла Европа – тази година Дигиталната Национална Коалиция дава началото на една нова инициатива по идея на SAP, с фокус върху учителите. Специално разработеният за тях курс в областта на роботиката им дава възможност да преподават на своите ученици и студенти базови умения в програмирането. Инициативата не е насочена специално към ИТ преподаватели, а цели всеки учител да придобие нови умения в съвременната дигитална епоха, които да предаде и на своите ученици.

Учителите, които са преминали едно от специално разработените обучения и са провели занимания с над 50 ученици в рамките на EU Code Week 2016 по тази тема, ще имат възможност да кандидатстват за финансиране на свой бъдещ проект в училището в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката. Критериите, по които ще бъдат избрани проектите за финансиране, са: брой обучени ученици, устойчивост и атрактивност на предложения проект. Един учител може да кандидатства с един проект, няма ограничение колко учители могат да кандидатстват от едно и също училище. Инициативата е отворена за всички училища - държавни, общински и частни, от 15 октомври до 10 ноември. Спечелилите финансиране проекти ще бъдат обявени на 25 ноември.

17 октомври – HCP Challenge Workshop

На 17 октомври в JA Startup Hambar в София Тех Парк ще се проведе второто издание на работилницата HCP Challenge, което SAP организира в региона в партньорство с Eleven Accelerator, JA Bulgaria и dev.bg. Събитието е част от програмата за насърчаване на стартиращи бизнеси, която е заложена в основната бизнес стратегия на SAP. Инициативата дава възможност на млади компании безплатно да получат достъп до най-иновативната технология на SAP – HANA Cloud Platform (HCP), до технически експерти и до клиенти на SAP от Централна и Източна Европа. Стартъп компании с идеи за приложения, бизнес решения и модели от типа Big Data, IoT или Analytics, които биха могли да се разработят в облачната платформа на SAP – HCP, могат да участват в състезанието, за да се превърнат своята идея в реален бизнес с международно присъствие. В първото издание на престижното международно състезание HCP Challenge Workshop през миналата година двама от победителите бяха български компании – ShopUp и Scale Focus. Регистрацията е отворена до началото на работилницата на:http://www.hcpstartupchallenge.com/join.html

18 октомври – SAP HANA Technical Academy

На 18 октомври SAP открива SAP HANA Technical Academy – двудневно практическо обучение за HANA и HCP, специално за партньори и ИТ компании. Основна цел на Академията е да запознае специалисти в програмирането, работата с база данни, облачна инфраструктура и решения, както и SAP консултанти, с възможностите, които SAP HANA предлага като платформа и екосистема от решения за опростяване и анализ на бизнес процесите.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes