SAP регистрира ръст във всички направления на бизнеса си в България

Май 20, 2017 от admin

На специална среща с медиите днес, Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, представи постигнатите резултати и фокусните направления в бизнеса на компанията на местния пазар.

 

В началото на годината SAP откри своя нов офис в сградата на Walltopia в София Тех Парк и увеличи броя на служителите си до над 700, което показва ръста на компанията във всички направления на организацията и бизнеса в България. В основата на стратегията на компанията е платформеният бизнес с ключовите направления SAP HANA и SAP S/4HANA, системи за анализ на данните и управление на бизнеса, на място или в облака. SAP платформата е с вградени бизнес услуги, гарантиращи компаниите да са подготвени за съществуващите и предстоящите регулации IFRS9, IFRS15, GDPR, които задължават бизнесите и компаниите да преосмислят начина си на работа.

Глобалните резултати за първото тримесечие на 2017 г. са много над пазарните очаквания – с 49% са нарастнали пазарните продажби на облачни услуги, а 13% е цялостният ръст от софтуер и софтуерни услуги. Компанията е увеличила новите си клиенти в България и чужбина и глобално те вече са 350,000 – с  50,000 повече в рамките на една година, в голяма степен благодарение на новите облачни абонаменти. Разнородността на бизнеса също става все по-голяма и SAPима 400 нови S/4HANA клиента глобално. Локалните тенденции на търсене са аналогични.

„Всички ERP проекти са S/4HANA инсталации – това е и глобална и локална тенденция.  Всички наши проекти в България ­­от началото на годината са такива. По отношение на облачните услуги, с радост мога да заявя, че българският пазар търси SAP Cloud Рlatform. И това е резултат от факта, че глобалните иновации стават много бързо налични и достъпни на локалния пазар. Заедно с нашите клиенти активно разработваме продукти върху платформата и вече имаме готови проекти и референции. Това е изключително положителен знак за готовността на клиентите и партньорите – цялата ни екосистема, и пазара у нас.“, сподели г-жа Тренчева.

Румяна Тренчева потвърди стратегията на SAPда търси и приобщава предприемачи и нови бизнес идеи за разработка върху платформата си. Освен глобалната програма SAP Startup Focus, на локално ниво тази година SAPстартира инициативата Start Apps for Your Business,която свързва предприемачи и установени бизнеси за ко-иновиране и разработки върхуSAP Cloud Platform.

На събитието Десислава Михайлова, управляващ директор на Sqilline, представи уникалното аналитично решение в сферата на е-здравеопазването и анализа на големи масиви от данни – Danny –базирано на SAP HealthcarePlatform, разработено като съвместна инвестиция на Sqilline, SAP и УСБАЛО­­­­ (Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София). Решението ползва бизнес услуги в SAP платформата за събиране, обобщаване, съхраняване, анализ и използване на данни. При разработката Sqillineучастват своето ноу-хау и експертиза, SAP – с платформени специалисти и технология, а УСБАЛО – с необходимите данни. Това е пионерски проект за Европа и е истински успех за българската компания, който вече предизвика сериозен интерес за продуктизация в чужбина преди 2 седмици (на ConhIT)и има заявен интерес от немски болници за внедряването му.

На срещата беше показана и SAP Cloud – интерактивна инсталация, помещавана в Sofia Event Center, която сравнява различни индекси от публични и обществени данни и сравнява тяхната промяна в корелация.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes