SAP с над 130% ръст на продажбите в България за 2015 г.

Февруари 16, 2016 от admin

На специална среща с медиите г-жа Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България и регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа, очерта тенденциите в развитието на SAP в глобален мащаб, както и посоката на развитие на бизнеса в България.

„През 2015 г. SAP България реализира над 130-процентов ръст на годишна база. 54% от общите приходи на компанията са базирани върху решения, свързани с електронната търговия и omni-channel като SAP Hybris, C4C, GKPOS“, сподели г-жа Тренчева. 27% от продажбите на SAP в България са в сектора на бързооборотните стоки. 12% от сделките са от облачни абонаменти и услуги. Това предопределя готовността на българския пазар да ползва облачни услуги с темповете на големите западни пазари.

„Две са основните тенденции за развитие на бизнеса ни за 2016 г.: миграция към S/4HANA и отварянето на HCP платформата към партньорската екосистема на SAP от местни компании-разработчици“, каза г-жа Тренчева.

„През последните две години развойният център на SAP в България е в основата на стратегията на компанията на глобално ниво“, каза Радослав Николов, управител на SAP Labs България. Над 650 професионалисти работят в развойното звено в София, 200 от които разработват HANA Cloud Platform.

По време на събитието г-жа Румяна Тренчева отличи компанията BGBS като най-добър облачен партньор на SAP в България за 2015 г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes