Сайтът „Умни пари.бг” обучава как правилно да управляваме парите си

Юли 4, 2012 от itFORUM

Umnipari.bg е уебсайт за управление на личните финанси, който цели да помогне на хората да вземат информирани финансови решения. Съдържанието на сайта е адаптирано специално за българските условия и съдържа базова финансова информация, предназначена за потребителите. Инициативата е на технологичната компания за разплащания Visa Европа.

 

 

 

Уебсайтът е насочен към хора с малък опит в областта на управлението на личните финанси, които искат да използват банкови продукти. Целта му е да им привлече вниманието върху правилното управление на парите и да ги образова как да харчат разумно, да спестяват и да изготвят семеен бюджет. Umnipari.bg разполага с лесен за работа потребителски интерфейс с калкулатор на разходите, шаблони за създаване на бюджет и тестове, които ще помагат на потребителите по-добре да разберат и управляват личните си финанси.

“Сайтът Umnipari.bg е пълен с интересна и практична информация. Той е занимателен, лесен за използване и съдържа съвети, които ще бъдат полезни за младежите, студентите и всички потребители при ползването на банкови услуги”, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Съдържанието е адаптирано за българския пазар със съдействието на банките-членове на Visa в България и е специално разработено за по-добро опознаване на местните финансови услуги. Сайтът цели да осигури на читателите базов образователен инструмент и не представя никакви конкретни финансови услуги на някоя банка.

Александър Георгиев, председател на борда на Visa България, коментира: “Сега повече от всякога потребителите имат нужда да знаят как да управляват финансите си, да избират подходящи банкови продукти и да следят разходите си. Банките-членове на Visa България подкрепиха този сайт, за да помогнат на клиентите си да вземат по-добри и ефективни решения в своето ежедневие”.

Сайтът съдържа допълнителни функции като калкулатор на лихвите, калкулатор на семейния бюджет и кредитен калкулатор. Те имат само образователно предназначение и целят да ориентират потребителите на какво е важно да обръщат внимание, когато теглят кредит, правят депозит или планират личния си бюджет.

Препоръчва се потребителите да започнат обучението си на сайта с теста за определяне на тяхното отношение към парите – дали обичат да спестяват или да харчат и защо управляват парите си по начина, по който го правят. Образователната секция съдържа серия от уроци, целящи да подобрят уменията на потребителите: от изчисляване на лихва по кредит до подготвяне на бюджет. Всеки модул завършва с кратък тест, с който посетителите да проверят дали са разбрали информацията.

В секцията с примери от практиката читателите могат да разгледат реални случаи и да се запознаят с решенията, които са взимали други хора от реалния живот: от избиране на най-изгодните условия за кредит и изплащане на студентски кредит до избягване на принудително изземване на имущество. Сайтът разполага и с речник на най-често използваните финансови термини. Финалният тест в края на курса позволява на потребителите да разберат до колко са усвоили информацията.

Регистрацията на сайта е безплатна и не изисква предоставяне на лична информация. След като веднъж са се регистрирали, потребителите могат да следят напредъка си в процеса на обучение и резултатите, които са постигнали на различните тестове.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes