ScaleFocus отваря свой офис в Пловдив с екип за международни проекти

Ноември 13, 2014 от itFORUM

На пресконференция в община Пловдив българската ИТ компания ScaleFocus обяви официално откриването на свой втори офис в България. Изграждането на втори център на компанията има стратегическа цел – да бъде близо до младите специалисти, получили качествено образование в пловдивските университети и да се развива в благоприятната среда, която предлага града.
 
„Съвременните технологии позволяват на бизнеса да работи по проекти за глобалния пазар независимо от физическата локация на специалистите. Ние в ScaleFocus сме наясно с това предимство и за нас беше важно да изградим втори български център в Пловдив, където има истински ИТ таланти. Фокусът ни ще бъде имено върху развитието на техния потенциал като част от екипа на ScaleFocus и като студенти чрез партньорствата на компанията с местните университети. Смятам, че международният практически опит на ScaleFocus би бил от полза за изграждане на силна връзка между бизнеса и образованието“, сподели Пламен Цеков, CEO и съосновател на ScaleFocus.
 
В пловдивския екип на компанията вече са наети IT експерти, които работят по проекти на американски клиенти. Плановете са екипът в Пловдив да достигне 30 - 40 човека в следващите 12-18 месеца. 
 
„Дългосрочна тенденция е все повече от водещите компании в ИТ и аутсорсинг бизнеса да разширяват своята дейност, откривайки офиси и в други градове. Пловдив, който се наложи като втора дестинация за инвестиции в сектора, очаква разкриване на поне 5 000 работни места в следващите 2-3 години. Големите компании в бранша вече планират средносрочно разширение и откриване на офиси в Пловдив. Освен добрите специалисти, които предлага пазарът на труда в града, високото качество на живот също привлича компаниите", каза зам.кмета г-н Стефан Стоянов. 
 
ScaleFocus e eдна от най-успешните български ИТ компании, която за краткото време от създаването си през 2012 г. до сега, успява да реализира редица значими проекти и да стъпи на международния пазар. Компанията е спечелила доверие като партньор на авторитетни глобални компании - IBM, Oracle, Microsoft, TIBCO, VMware. ScaleFocus e специализирана в интеграция на електронни услуги и управление на бизнес процеси, системи за обработка на големи обеми от данни, бизнес анализ и отчетност, мобилни решения за различни индустрии - телекоми, финансови институции, застрахователи, логистични компании и електронна търговия, контрол на качеството, одити за сигурност и др. През последната година ScaleFocus спечели редица награди от независими български и международни организации за своите клиентска политика, иновативен подход, бизнес практики и поведение като добър и отговорен работодател. Сред спечелените награди през последната година е и тази за най-бързо растяща компания в Европа.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes