Шефът на EricssonХанс Вестберг получи WFP Hunger Hero Award

Януари 27, 2016 от admin

Световната програма по прехраната на ООН (WFP) удостои с награда Ханс Вестберг, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson, за ангажимента и дейната работа на Ericsson да предоставя телекомуникационни решения в подкрепа на хуманитарни мисии. Hunger Hero Award 2016 му бе връчена на 22 януари по време на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

 

Вестберг е силен застъпник за Целите на ООН за устойчиво развитие и за справяне с глобалните предизвикателства като бедност, глад и климатичните промени.

За последните 15 години компанията Ericsson подкрепя агенциите за хуманитарна помощ като WFP, осигурявайки основните мобилни комуникации по време на операции за подпомагане по време на бедствия, чрез своята глобална програма за служители-доброволци Ericsson Response. В програмата са включени 150 служители, специално обучени за реакция при бедствия. В момента Ericsson Response съдейства в над 40 хуманитарни мисии в повече от 30 страни.

Само за миналата година, Ericsson е работила в тясно сътрудничество с WFP чрез Телекомуникационния клъстер за спешни ситуации (Emergency Telecommunications Cluster), като се е включила с доброволци 34 пъти в подкрепа на борбата с Ебола, както и в извънредните ситуации във Вануату, Непал, Ирак и Южен Судан.

При получаването на наградата, Ханс Вестберг каза: „За мен е чест да приема тази награда от името на програмата Ericsson Response и посветените служители, които работиха неуморно като доброволци през последните 15 години. Ericsson Response е основна част от нашата програма TechnologyforGoоd (Технологии за позитивна промяна), която комбинира лидерството ни в технологиите с компетентността, страстта и отдадеността на нашите служители за справяне с предизвикателствата и осигуряване на решения в подкрепа на хуманитарната помощ по целия свят. Програмата истински въплъщава културата и духа на това, което Ericsson олицетворява и следва като мисия и ценности.“

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes