Шопинг средата навлиза в нова фаза

Юни 3, 2014 от itFORUM

Платформи за управление и анализ на големи масиви от данни, оптимизация на поръчките и помощ при вземането на важни бизнес решения, както и цялостни, облачно базирани системи за електронна търговия. Понастоящем подобни решения са ключов компонент в успеха на над 70 водещи търговци на дребно и световни марки в 32 страни и очертават на къде тръгва да се развива пазарът за ИТ решения в електронната, мобилната и търговията на място. 
 
Днес търговците на дребно са изправени пред проблеми, които могат да се решат само чрез усояване на силата, която се крие зад анализа на огромни обеми от данни. Ритейл пазарът навлиза в нова фаза и вече е готов да оперира със софтуер и системи от следващо поколение. Инвеститорите в тази област виждат бъдещето на този 15 трилионен пазар именно в решения, които комбинират аналитичните услуги в големите масиви от данни със софтуер, работещ едновременно онлайн, на мобилни устройства и като инсталация на ниво операции. По този начин търговците получават уникална възможност да оптимизират разходите си и увеличат печалбата като продават и осигуряват безпроблемно изпълнение на поръчките във всяка една точка по света.
 
Високо в облаците
 
Предвид, че се очаква приходите от инфраструктура-като-услуга (IaaS) да се увеличават с 41% годишно до 2016 година и повече компании обмислят аутсорсинг на своите ИТ услуги, технологията, която захранва облачно-базирани услуги и приложения, е по-важна от всякога. Cloud Computing технологиите също са поле за развитие всякакъв вид софтуер за електронна търговия. Отчита се, че хетерогенната среда в облачната инфраструктура може да доведе до от 40%-до 60% вариации на производителността на софтуерните системи. Поради това, компаниите, предлагащи продуктите си онлайн все повече търсят по-добра представа за производителността, възможностите и разходите, ако базират бизнеса си в облака, така че да могат да получат подходящия размер и тип на услугите, които съответстват на техните специфични работни натоварвания. Например дори много малка промяна в производителността в облака може да повлияе на продажбите на сайтове за електронна търговия. Има примери как един такъв глобален сайт успява да увеличи приходите си с до 12% чрез ускоряване на времето за зареждане на страницата от 7 на 2 секунди. Точно за това критичен момент е оценката на хибридните или публичните облачни услуги за наличните процесори, характеристики за ускорение на  хардуера, съхранение на данни, софтуер и мрежови възможности - всички от които могат да имат да имат значително въздействие върху приложения, разходи и опит за крайните потребители.
 
Съдържанието е важно
 
През следващите 12 месеца съдържанието ще възвърне водещата си роля в уеб бизнеса и дигиталния маркетинг, а иновативните типографски решения и технологии като HTML5 ще играят все по-важна роля в създаването на запомнящи се сайтове, става ясно от прогнозата на уеб агенция eDesign за тенденциите в сектора през 2014 година.
 
Мобилните приложения и разплащания ще играят все по-осезаема роля в сектора на онлайн услугите, компаниите ще търсят нови социални канали и алтернативи на Facebook за своите послания, а ненапудрените и реалистични рекламни формати, в комбинация със силно съдържание ще бъдат водещи в онлайн маркетинга. 
 
Технологии като HTML5 и CSS3 ще позволяват създаването на още по-запомнящи се дизайни, видео съдържанието ще измести текста, а нови класове мобилни устройства, както и технологии като „добавена реалност“ ще доведат до появата на още по-иновативни маркетингови решения. Все още голяма част от дисплей рекламата в интернет е базирана на технологията Flash, което я прави недостъпна на множество мобилни устройства и позволява лесното й изключване от самите браузъри, но тази тенденция ще се промени. Проблемът с „пакетирането“ на рекламата в един файл е това, което все още принуждава порталите да използват Flash в банер позициите си, но се очаква компаниите да се обърнат към новата версия на езика HTML5. По-широкото навлизане на технологии като HTML5 и CSS3 ще позволи създаването на по-креативни анимации и паралакс ефекти. Добре премислените и умерени HTML ефекти ще бъдат в основата на изготвянето на съвременни и запомнящи се уеб страници.
 
Съдържанието ще възвърне водещата си роля в уеб пространството, за сметка на популярните през последните години практики за автоматизирани, нискобюджетни Facebook кампании, пазаруване на „лайкове“ в социалните мрежи, създаване на многобройни еднотипни текстове и псевдоновинарски сайтове с изкопирано съдържание, целящи постигане на по-добра позиция в търсачките. Създаването и употреба на качествено съдържание (текст, снимки, видео) ще става все по-ключово за изграждането на добро уеб присъствие, а причините за това са както в поведението на потребителите, които стават все по-критични от една страна, така и в новите ъпдейти на Google от друга.
 
Още една тенденция - видео съдържанието ще измести текста като най-значим инструмент за представяне на новини, концепции и фирмени послания. Въпреки че все още продуцирането на видео съдържание е доста скъпо, все по-често наблюдаваме този формат както в медийните и блог сайтове, така и в социалните мрежи, презентационни сайтове, онлайн магазини и др. Появата на нови и по-достъпни технологии за създаване на видеоклипове ще засили тази тенденция през следващите месеци.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes