Siemens и Атос заедно срещу киберзаплахите в промишлеността

Ноември 2, 2016 от admin

В рамките на стратегическия цифров съюз от 2011 г. насам Siemens и Атос си сътрудничат в областта на киберсигурността за промишлени предприятия. Заедно те предоставят на клиентите в производствените и преработвателни индустрии комплексни услуги за сигурност и продукти за производствени и офисни ИТ. Портфолиото включва от оценка на сигурността и инсталирането на защитни механизми, като технологични защитни стени (firewalls), до непрекъснато наблюдение на фабрики и офиси. Тези услуги помагат на индустриалните предприятия да са в крак с постоянно променящите се заплахи за тяхната сигурност и гарантират производителността им.

Мерките за киберсигурност стават особено важни при разширената мрежа от индустриални инфраструктури („Индустриален интернет на нещата“ или „Industrie 4.0” както е известно в Германия) и използването на ИТ за производствени и офисни цели.

Сътрудничеството между двете компании осигурява на индустриалните предприятия интегрирани решения за производствени и офисни ИТ в четири фази: оценка на сигурността, внедряване на решението, управление и сертифициране за сигурност. Във фаза „оценка на сигурността“ Siemens и Атос правят проучване на поведението, за да определят действителната ситуация в една компания. Резултатите са основа за защитни мерки, които Siemens и Атос предлагат във вида на интегриран план за внедряването включително на елементи като защитни стени и антивирусни програми, с които нивото на сигурност може да се повиши още повече. За управление на сигурността Siemens и Атос предоставят на клиентите си набор от активни услуги, така че успешно да противодействат на постоянно променящите се киберзаплахи. Те включват, например, непрекъснато наблюдение на фабрики и офиси.

Двамата партньори накрая на процеса подпомагат индустриалните компании в сертифицирането им за сигурност.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes