Siemens получи лиценз за собствена банка

Декември 13, 2010 от itFORUM

Лиценз да отвори собствена банка е получил от регулаторните органи германският промишлен конгломерат Siemens AG, съобщават световните информационни агенции. Банката ще стимулира финансовото подразделение на компанията за продажби и ще засили управлението на риска.

Тя ще се нарича Siemens Bank GmbH и ще допринесе също за повишаване на гъвкавостта на групата и за финансирането й, благодарение на възможността сама да се рефинансира чрез Европейската централна банка или да натрупва депозити.

Още през юни Siemens кандидатства за банков лиценз, като посочи, че банката ще се ориентира основно към клиентите на Siemens и други корпоративни банкови дейности, а няма да се занимава с частно банкиране. Очаква се банката да бъде отворена до няколко седмици.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes