Сигурността на данните и облачно-базираните решения са приоритет сред ИТ инвестициите в Европа

Май 20, 2016 от admin

Проучване на Toshiba Europe, проведено сред 400 ИТ мениджъри от средноголеми предприятия и корпорации във Великобритания, Франция и Германия, сочи, че сигурността на данните (54%) и новите облачно-базирани решения (52%) са приоритетните области за инвестиции от страна на ИТ отделите в Европа през тази година.

 

Проучването, възложено от Toshiba и проведено от независимата фирма за маркетингови изследвания ICM Unlimited, се фокусира върху предизвикателствата, които ИТ персоналът среща по отношение на растящия брой крайни устройства и появата на интернет на нещата, както и тяхното влияние върху служителите и самите компании. Диапазонът на въздействие варира от мениджмънт на софтуерни актуализации, което според респондентите от Великобритания (36%) и Германия (39%) е считано за най-голямото предизвикателство по отношение на контрола на множество устройства, до защитата на сигурността на бизнеса от различни онлайн заплахи.

Наблюдава се нарастващ брой на устройствата, които биват свързани и използват чувствителна бизнес информация в компаниите. Според проучването 62% от персонала използва лични устройства, включително смартфони (42%) и таблети (31%), за да работи дистанционно, което дава отговор на въпроса защо бизнесът правилно отчита сигурността като свой топ приоритет.

Резултатите от проучването също така показват, че множеството заплахи, свързани със защитата на информацията, принуждават компаниите да осъществяват често ревизиране, като над 60% от анкетираните фирми разглеждат своята стратегия за сигурност поне веднъж годишно. Един от пет ИТ мениджъри във Великобритания и Германия оценява външните кибератаки като най-големият риск за корпоративната сигурност, докато вирусите (22%) са ключов проблем за Франция.

Постигането на баланс между сигурност и достатъчно свобода за служителите в процеса на работа изисква добре обмислени инвестиции по отношение на крайните устройства. Краткият живот на батерията (41%) е сочен като едно от основните оплаквания от страна на  анкетираните ИТ мениджъри. Специално създадените бизнес устройства като Portégé Z20t-C със 17 часа живот на батерията се отличават с допълнителни характеристики на издръжливост и сигурност, които са ключови за продуктивността и пълноценното протичане на работните процеси.

Облачните решения са другият приоритет по отношение на корпоративните ИТ инвестиции, който помага на компаниите да останат конкурентноспособни чрез предлагането на ефективно и лесно управление на данните, документите и приложенията, които служителите използват на своите устройства. Облачните технологии позволяват на компаниите да използват ИТ „при поискване“, което от своя страна улеснява увеличаването или редуцирането на технологичните и човешки ресурси в зависимост от ръста на бизнеса.

Make IT Work

Още резултати от проучването и по-детайлна информация за Европа Toshiba предлага в своя наръчник “Make IT Work” (https://www.toshiba.bg/promotional-registration/makeitworkguide), който може да бъде изтеглен от сайта на проекта Make IT Work. Неговата цел е да обърне внимание на ключовите предизвикателства, пред които съвременните ИТ мениджъри се изправят и отразява продуктовата политика на Toshiba, свързана с предлагането на съответните решения по отношение на сигурност, надеждност, свързаност, издръжливост и управление на крайните устройства.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes