Сирма Солюшънс изпълни успешно проект за интегрирана информационна система на НАП

Юни 17, 2014 от itFORUM

Проектът беше изпълнен в периода 26.07.2013 – 21.05.2014 г. съгласно договор № А11-31-9/16.02.2012 г., сключен между НАП и УО на ОПАК. Основна цел на проекта беше да се подобрят услугите, предоставяни от НАП за гражданите и бизнеса и да се повиши общественото доверие и имиджа на Агенцията като модерна, гъвкава и високотехнологична администрация.

 

В рамките на проекта, „Сирма Солюшънс“ АД изпълни дейности, свързани с обследване и анализ на състоянието на инфраструктурата, информационните системи и електронните административни услуги, предоставяни от Агенцията.  Целта на анализа беше да се установи нивото на съответствие с нормативната рамка и принципите за оперативна съвместимост и информационна сигурност. Вторият етап на проекта беше свързан с подготовка за привеждане на анализираните компоненти в съответствие с гореописаните изисквания и добри практики. През този етап бяха създадени и съгласувани и основни стратегически и оперативни документи, включващи мерки и препоръки за достигане до идентифицираното желано състояние.

„Сирма Солюшънс“ АД притежава дългогодишен опит в реализирането на проекти по оперативни програми на ЕС. Проектът за изграждане на достъпна за гражданите и бизнеса интегрирана информационна система на НАП, в съответствие с принципите на електронното управление беше поредният успешно натрупан опит за нас в сферата на сътрудничеството с българската държавна администрация. Проектът беше отчетен като изключително успешен, както от нашата компания, така и от възложителя НАП, с което затвърдихме репутацията си на доверен и отговорен партньор, в очакване на нови предизвикателства и възможности за сътрудничество.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes