Сиско представи последните решения в областта на мрежовите технологии

Април 11, 2012 от itFORUM

Мобилността, възможността за ползване на собствено устройство в корпоративна среда и клауд компютингът като начин за доставка на приложения, са сред най-влиятелните тенденции в момента, оказващи въздействие върху ИТ архитектурите. Това сподели Мик Стивънс, мениджър бизнес развитие в Сиско по време на конференцията Borderless Network Cisco Day, която бе проведена в София.

 

На конференцията Сиско представи най-новите решения на компанията в областта на мрежовите технологии. Събитието Borderless Network Cisco Day  бе посетено от над 170 клиенти и партньори на компанията. Водещи лектори на конференцията бяха специалисти от Cisco Systems.

Основните теми на Borderless Network Cisco Day бяха LAN Switching и Identity Service Engine (ISE), Unified Access – Какво ново е мрежовия достъп, както и Integrated Services Routers, ASR1000 – Ново поколение WAN Environments.

Паралелно с лекциите, заложени в програмата на конференцията, внимание бе отделено на тенденцията за използване от служителите на личните мобилни устройства по време на работа „Bring Your Own Device” (BYOD). Според доклад на Сиско за използване на технологиите (Cisco® Connected World Technology Report), повече от 40% от студентите и младите служители заявяват, че биха приели по-ниско платена работа, която предлага по-голяма гъвкавост по отношение на избора на устройства и мобилността, отколкото по-високо платена работа, предлагаща по-малко гъвкавост. По думите на Гиорги Ач, системен инженер и консултант в CiscoSystems, реализирането на схема за използване на собствени устройства в корпоративна среда няма как да се случи без Identity Service Engine. Това е така, тъй като във всяка компания се използват различни устройства, като само за мобилните потребителски такива системните администратори се оказват отговорни, без да имат физически достъп до тях.

Архитектурата на Сиско Borderless Network помага на ИТ организациите лесно да свържат личните потребителски устройства към мрежата, като предоставя следните възможности:

  • Единно свързване на кабелни и безжични локални (LAN), клетъчни и виртуални частни мрежи (VPN), постигната посредством подобрения в Cisco Identity Services Engine. Тя дава възможност за лесно самоадминистриране на потребителските устройства, както и за интегриране на решения за управление на мобилни устройства (MDM) в корпоративните политики.
  • Посредством софтуера Cisco Unified Wireless Network 7.2 се  актуализира безжичната LAN инфраструктура, като се предлага два пъти по-голяма мащабируемост  за бизнес видеото. Един контролер може да поддържа до 30 000 устройства и предоставя поддръжка на  IPv6  протокола. Това помага за подобряването на качеството на видеото на приложения като Cisco Jabber и Cisco WebEx.
  • С въвеждането на Prime Assurance Manager и Prime Infrastructure се опростява мрежовото управление, което помага на ИТ професионалистите да ускорят процеса на отстраняване на неизправности и да понижат оперативните разходи.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes