СМ Консулта представи иновациите в Infor ERP LN Feature Pack 7

Април 20, 2011 от Ваню Кръстев

За първи път в България бяха показани новите функционалности на решението Infor ERP LN Feature Pack 7. Представянето бе направено пред бизнес мениджъри и специалисти, работещи в различни онласти на индустриятаот СМ Консулта, оторизиран партньор на Infor за страната.

 

В началото на тази година от Infor обявиха своя нов подход в развитието на своя бизнес софтуер. Досега бизнес приложенията на компанията нямаха ограничения за вида на индустрията, в която могат да бъдат използвани. Понастоящем новият фокус на Infor е върху бизнес процесите на основните видове индустрии, за които разработва специфични настройки. Целта е да задоволи много по-добре интересите на потребителите, чрез покриване не само на стандартните, но и на техните специфични процеси. В основата на този подход са по-бърза възвръщаемост на инвестициите и по-интуитивна употреба на бизнес платформата.

От компанията са реализирали иновации, които интегрират отделните ERP модули и продукти на Infor така, че по употреба и начин на комуникация да се доближават до комуникациите в социалните мрежи. Акцентът в новата посока на развитие на Infor е върху компании, които управляват процесно ориентирани проекти и компании, управляващи продуктови проекти в производството. Сред индустриите, които са в полезрението на Infor, са строителната, автомобилната, машиностроенето и индустриалното оборудване, поръчковото производство, дискретното производство, смесеното и процесно производство, високите технологии.

“Изследване на IDC, финасирано от Infor, показва че над 50% от анкетираните фирми считат, че бизнесът им става все по-сложен. Това е така, защото той става все по-глобален, изискванията на партньорите стват все-по-високи, конкуренцията все по-голяма, докато в същото време правилата за правене на бизнес се определят от националните регулации”, сподели по време на форума Светла Манолова, управител на СМ Консулта.

Сред иновациите на Infor ERP LN Feature Pack 7 са ролево базирания достъп до данните на компанията, споделяне на бизнес приложения и потребителски опит, както и подобрена визуализация, чрез графики и таблици на основните разрези на бизнеса. Оптимизирането на началните инвестиции е гарантирано чрез платформена независимост, лицензиране на базата на конкретни потребители, огромен набор от функции в стандартния лиценз и бързо внедряване.

„Infor ERP LN все още е единствената компания, която прилага вграден модел за управление на бизнеса, както и средства за неговото изграждане и модифициране”, сподели Веселин Митрев, мениджър Infor проекти в СМ Консулта. Според него част от проблемите, които могат да срещнат компаниите, използващи конкурентни ERP решения е, че те предлагат интеграция с външни решения за съставяне на модели за управление на бизнеса. При Infor този модел е вграден и потребителите могат графично да опишат с него какво се случва в компанията, както на най-високо ниво, чрез бизнес процеси и показатели за ефективност (KPI), така и на ниво потребителски роли. Това може да става в най-ранният етап на внедряването на Infor, с което се избягват проблемите с незадоволяване на изискванията на клиента. Предимството на този подход за внедряване на информационни системи е, че могат да се използват стандартни референтни модели за упраление на различни типове бизнес, което позволява процесите да бъдат променяни, а не текущото състояние на бизнеса да бъде буквално пренесено в ERP платформата. Референтните модели освен това гарантират, че системата се ползва така, като е предвидано от Infor, защото са част от ERP систематана производителя.

Сред компаниите, които се управляватс Infor ERP LNв България са: АЕЦ „Козлодуй“, „Вапцаров Холдинг“, „Епик Електроник Асембли“, „Сензор Найт“, „Русенска корабостроителница“ и др.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes