Софтуер определя оставащия живот на индустриалните CompactFlash карти

Ноември 19, 2010 от itFORUM

Производителят на сторидж продукти Transcend обяви усъвършенстваната си версия на високия „промишлен” клас CF карти на компанията. Освен по-строгата технология за корекция на грешката (ECC) и за изравняване на общото статично износване, новите CF200I модели идват със софтуера Flash Life Guard, който предлага допълнителното удобство да предупреди потребителите за момента, когато картата доближава края на своя жизнен цикъл.

Докато повечето карти са изправени пред риска да престанат да функционират поради ограничения брой записи/презаписи на техните клетки, картите CF200I осигуряват спокойствието на своите потребители да бъдат предупредени за бъдещ отказ. С активирането на Flash Life Guard софтуера, той следи клетките в картата и докладва, когато се достигне прага на циклите запис/презапис за безопасна работа. Разполагайки с тази информация, потребителите могат да управляват съхраняваните данни по-ефективно и да избегнат опасността от тяхната невъзстановима загуба.

Флаш-картите Transcend CF200I са проектирани за дълъг живот и максимална издръжливост, и в тях е вградена още по-строга корекция на грешките (ECC) и изравняване на общото статично износване. Благодарение на технологията StaticDataRefresh, която следи нивата на грешните битове при всяка операция на четене, а също и на технологията EarlyRetirement, която премества статичните данни към друг блок преди използваният да стане неспособен да съхранява данните, картите CF200I могат да коригират грешки в данните, да осигуряват надеждността на информацията и да удължат живота на клетките-памет. 

Индустриалните CF карти на Transcend разполагат с отлична температурна гъвкавост, устойчивост на удар и вибрации, и имат ниска консумация на енергия. Тяхната отлична съвместимост и издръжливост ги прави подходящи за използване в промишлени PC, вградени системи, медицински инструменти, системи за автоматизация, мрежова инфраструктура и други индустриални приложения.

Новите CF200I карти от промишлен клас използват Ultra DMA (UDMA) 4 като режим на трансфер на данни по подразбиране, като могат да поддържат до UDMA 5 при изискване за къстомизация. Флаш-модулите предлагат средни скорости на четене/запис до 40MB/35MB в секунда, поддържайки най-висока степен на стабилност. Достъпни са с капацитети 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB и 16GB, като техните качества ги превръщат в най-надеждното високопроизводително CF решение за отговорни приложения.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes