SOPHOS: Сложното решение не е решение

Ноември 23, 2014 от itFORUM

Компанията за информационна сигурност Sophos и платиненият й партньор за решения у нас Комсофт ООД представиха на 20-ти ноември в София продуктите и технологиите на Sophos. Специални гости на събитието бяха George Kapaniris, мениджър бизнес развитие на NSS, и Christoph Litzbach, инженер продажби в Sophos.

 

 

 

Виждането на Sophos е, че продуктите за сигурност стават толкова сложни, колкото и мрежите, които се опитват да защитят. Затова компанията е избрала пътя на създаване и предлагане на прости, но безкомпромисни решения за сигурност. Те отговарят на визията, че стратегията за сигурност трябва да обхваща мрежите, сървърите и всички устройства, и да се управлява от облака.

Започнала като компания за антивирусен софтуер и продукти за криптиране днес Sophos, развивайки се сама и чрез придобиване на компании за сигурност от различни сегменти, предлага хардуерни, софтуерни, виртуални и облачни решения, използвани от над 100 милиона потребители в 150 страни. Предвиждането на компанията е тази година да постигне приходи от половин милиард евро. Основната част от тях идва от средни компании (59%), които са фокусът на производителя. 17% се дължат на корпоративния сегмент и 25% на фирмите с персонал под 100 души.

Sophos предлага печелили много награди решения за криптиране, сигурност в крайната точка, уеб, имейл, мобилна и мрежова сигурност, които разчитат на SophosLabs – глобална мрежа от центрове за изследване и развитие.

Sophos развива облачна технология, за да предложи на компаниите, които нямат или имат недостатъчно ИТ специалисти, да осигурят надеждна защита и управление на сигурността на фирмената мрежова инфраструктура като изгражда своя платформа за управление, така, че да покрива цялото портфолио от инструменти за сигурност чрез UTM технологията - защитни стени, сигурност на електронната поща, защита на мрежи и крайни точки, филтриране на уеб и безжичен трафик, зашита на уеб сървъри.

Sophos е свързала своите UTM устройствата с продуктите си за защита на крайната точка, така че да се обменят данни между тях, за да се подобри сигурността като цяло, както и да се направи по-лесно управлението. Посоката на производителя към интегриране и опростяване от гледна точка на потребителя на инструментите за сигурност е оценена високо от Gartner.

Събитието завърши с демонстрация на работещи решения на SOPHOS – UTM (Unified Threat Management , RED (Remote Ethernet Devices) и AP (Access Point), управление през облака, в които посетителите успяха да се запознаят с лекотата на инсталиране и ефективността на продуктите на Sophos, чрез възможност за достъп на личните им мобилни устройства до изградената на място мрежово среда.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes