Sophos: Визията ни е да предоставяме цялостна сигурност чрез лесна за разгръщане и управление платформа

Ноември 28, 2014 от admin

Интервю с Томас Тьолке, търговски директор Sophos NEEMEA

Кои технологииспоред вас са най-търсените в европейския регион в секторите на корпоративния бизнес, малките и средните фирми и крайните потребители?
Светът на IT сигурността става все по-сложен и по-труден за управление за всякакъв размер компании. Неразбирането му никога не е давало по-голямо отражение и следователно мащабът на възможностите, които имаме, да решаваме проблемите в ИТ сигурността, е по-голям от всякога. Истината е, че повечето ИТ организации просто не могат да се справят. Те са претоварени. И това е вярно не само за малките и средните предприятия, но дори и за фирми с 10, 20 или дори 100 специализирани експерти по IT сигурност. По този начин целта трябва да бъде да се съчетаят съществуващите технологии, без да се губи яснотата. Точно това правим с нашия проект Galileo.

Какъв е вашиятцелеви пазар?
Днес имаоколо 25-50 милиона малки и средни предприятия по целия свят и всички те водят борба, за да се справят с ИТ сигурността. А все още по-голямата част от технологичните компании за сигурност се фокусират само в Global 2000 –най-големите организации в света, които имат най-големи бюджети. Вярваме, че има огромна възможност за използване на новите технологии като облака и големите данни, както и възможност за свързване на различни области на IT сигурността (като мрежа, крайна точка и мобилни устройства), за да се предостави значително по-голяма сигурност на малките и средните бизнес предприятия. И също така има шанс да се комбинират страхотни технологии с простотата, достъпността на ползването и дизайна, които до голяма степен липсват в пейзажа на IT сигурността. Смятаме, че това е една много голяма идея.

Какъв е вашият фокус?
Никоя друга компания – нито McAfee, Symantec или Trend – не е фокусирана изключително върху постигането на цялостно решение за IT сигурност, което да е едновременно високо ефективно и също така просто, лесно за управление, инсталиране и използване от малките и средните предприятия. Изненадващо е, че никой друг доставчик в тази област не е избрал да реши този проблем, но е така.

С наличието на твърде много припокриващи се решения, които не са лесни за разбиране и използване, това, което се случва, е, че голяма част от МСП са слабо защитени – те просто не разполагат с персонал, който да разбера всичко това. И когато те са слабо защитени, се случват лоши неща – данни на клиенти биват откраднати, извеждат се от строя вътрешни системи или критична бизнес информация се озовава в чужди

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes