„Споделените“ електронни административни услуги подобряват ефективността на управлението

Март 13, 2015 от admin

„Споделените“ услуги, които са осигурявани от една организация, но се предоставят на много институции, са една от следващите стъпки за подобряване на ефективността на управлението. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при откриването на 16-та конференция по електронно управление на тема „Трансформиране на администрацията в посока добро управление“.

 

Заместник-министърът даде пример с услугата, която Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ (ЕСМИС) предоставя на централните и регионални структури на изпълнителната власт, областните администрации и част от общините. „По време на снежното бедствие в Родопите през миналата седмица, държавната комуникационна мрежа бе най-сигурният начин за свързване с кризисните щабове в Смолян и Кърджали, но не се използваше. Всички искаха да говорят по мобилни телефони“, каза Валери Борисов. 

В близките месеци ще започне реална работа и виртуалният център за данни, т.нар. хибриден облак на електронното управление. Той ще спести покупката на скъпо оборудване и програми от общините и централните администрации при предоставяне на електронни услуги.

Темата за споделените административни услуги е свързана и с Единния системен интегратор, който ще осигури устойчиво управление на проекти с национално значение и оперативната им съвместимост.

Над 80 процента от административните услуги в България се предоставят от местните власти, така че тяхната активност е от изключително значение за ефективното и добро управление, каза накрая заместник-министър Валери Борисов.

По време на форума изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова благодари на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за активната роля в създаването на връзка между общините и пунктовете за технически прегледи, като коментира, че тази система дава възможност за обмен на информация и за премахване на случаите, в които се избягва плащането на пътен данък.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes