SQL Master Academy обучи успешно над 1200 SQL и BI експерти

Декември 6, 2016 от admin

Над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy през 2016 г. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200. Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова, която е сред най-авторитетните SQL Server експерти в света.

 

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL. Всеки курс е с впечатляваща колекция от практически примери, задълбочени лабораторни упражнения, както и богат набор от демонстрации.

Отскоро Академията има и нова зала за обучения със съвременно оборудване.

„Изключително съм удовлетворена от факта, че само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаването на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в Академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често“, коментира Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy.

Маргарита Наумова притежава квалификационна степен SQL Server Microsoft Certified Master, с която софтуерният гигант е удостоил едва няколко десетки експерти в света. Тя има 15 г. опит с SQL Server, включващ дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Финландия, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и др.

Освен това Маргарита е основател на българската група на потребителите на SQL Server и е редовен лектор на конференции в Европа. Нейните зали на събития, като INDEED WE CAN, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, са винаги пълни.

Академията е част от портфолиото на Инспирит – първата българска компания, чиято екпертиза е изцяло насочена към SQL Server. Компанията е създадена също от Маргарита Наумова, с предмет на дейност консултантски услуги и обучения в областта на SQL Server и BI. Екипът ѝ вече е реализирал над 50 проекта за клиенти в Норвегия, Дания, Великобритания, Швеция, Германия и България. През 2016 г. компанията утрои екипа си.

Най-новите попълнения в Инспирит са Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни“, и Ива Велкова, младши консултант „Бази данни“ и инструктор в SQL Master Academy.

Розалина натрупва своите задълбочени познания в сферата на SQL Server вследствие на 10-годишния си опит в ИТ в банковия сектор. Между 2006 и 2008 г. е работила в SG Експресбанк, а след това е заемала различни позиции в Райфайзенбанк преди да се присъедини към Инспирит. Именно компаниите от финансовия сектор са сред най-големите потребители на SQL Server в България.

Ива има 4 г. опит с SQL Server. Включва се към инструкторския екип на Инспирит и създава заедно с Маргарита Наумова най-новия курс на Академията - SQL Server Cloud Based Solutions.

Розалина и Ива са преминали през курсовете на SQL Master Academy преди да се присъединят към Инспирит.

„Разширяването на екипа ни и откриването на новата учебна зала отразява намерението ни да подпомагаме развитието на експертизата на все повече SQL и BI експерти през 2017 г. SQL Master Academy е създадена от топ експерт за подготовка на топ експерти. Мисията ни е да създадем условия за всеки колега от ИТ сектора, дошъл при нас, да разгърне своя потенциал в кариерата си.  Стремежът ни е Академията да се асоциира с място, където всеки  - от начинаещия до експерта – ще получи най-доброто SQL и BI обучение, което да му влезе в работа още на следващия ден“, заяви Красимир Дончев, управляващ партньор в Инспирит и SQL Master Academy.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes