Срещи "на четири очи" между представители на български и израелски компании организира Volaro

Юни 5, 2012 от Александър Главчев

Срещи за създаване на бизнес взаимоотношения между израелски и български технологични организации организира Volaro, с подкрепата на Посолството на Израел. Според компанията целта на събитието бе да се запознаят клиентите, партньорите и интеграторите с израелските технологии и да се организират разговори на „четири очи“ между представители на израелски и български компании.

 

Конференцията бе открита от посланика на Израел в България Шаул Камиса Раз, който описа високите технологии като лепило – свързващото звено между различните индустрии. Според него проведеното конференцията е важна стъпка в развитието на взаимоотношенията между двете страни.

Приветствени думи към събралите се представители на компании отправиха още Цветан Симеонов (БТПП), президент на Българска търговско-промишлена палата, Антони Славински, президент на Асоциация Телекомуникации (АСТЕЛ), Шломи Вайзел, президент на Volaro, както и Давид Хава, президент на MIW, организатор на събитието от израелска страна.

По думите на Огнян Дренски, партньор на Volaro, от Израел в България са пристигнали 5 компании, работещи в области като комуникации, мобилни технологии и информационна сигурност. Според него освен клиенти тези организации търсят и партньори, с които да изпълняват проекти, както и местни доставчици на хардуер, софтуер и услуги, които биха могли да се впишат в техните решения. От българска страна на конференцията присъстваха представители на около 75 компании – мобилни и фиксирани телекоми, финансови организации, фирми от сферата на мрежовите технологии и информационната сигурност, производители на телекомуникационно оборудване и такива занимаващи се с телекомуникационно строителство, както и интегратори.

Инцициативата за провеждането на подобни срещи е била двустранна. Това е първата подобна среща в България, като не всички от компаниите, които са заявили желание да участват са изпратили свои представители. Затова, според Дренски, е твърде вероятно за в бъдеще да се състоят и други подобни събития.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes