Състезанието THE VENTURE дава награда от 1 милион долара за социални идеи на бизнеса

Октомври 28, 2014 от itFORUM

Легендарният уиски бранд CHIVAS REGAL поставя началото на мащабната инициатива “THE VENTURE” в търсене на най-добрите бизнес проекти със социална значимост от 14 страни, които ще спечелят 1 милион долара. България, Чили, Китай, Колумбия, Мексико, Бразилия, Япония, Южна Африка, Тайланд, Украйна, Уругвай, САЩ, Великобритания и страните от Персийския залив бяха избрани благодарение на своя потенциал да предложат социалнозначими проекти от общо 160 държави в света и получават шанс да излъчат свой победител, който ще участва в глобалния финал на състезанието в САЩ. 
 
Всички 14 финалисти от страните - участнички в проекта ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния, където ще имат шанса да работят с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти. В края на престоя им САЩ за реализация на всички идеи ще бъдат разпределени $1.000.000, като един екип ще спечели голямата награда, а именно усвояване на 750 000 долара.
 
В състезанието могат да участват всякакви предприятия – от стартъпи и социални предприемачи до големи компании с идея за социално значима кампания. Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години. Българските кандидати могат да се регистрират за участие на официалния сайт на кампанията – www.theventure.com до 9-ти януари 2015 г. Кандидатства се с попълване на форма на самия сайт, към който трябва да се приложи 2-минутно видео и презентация, представящи конкретната бизнес идея. До 23-ти януари 2015 г. жури от успели български предприемачи ще избере полуфиналистите в надпреварата, а на 12-ти февруари 2015 г., официално ще бъде обявен и големият победител, който ще представи страната ни в Силициевата долина. 
 
По повод старта на кампанията, едни от най-популярните млади световни звезди от музиката и киното ще подкрепят конкурса със серия от кратки документални филми, провокиращи със силното послание Win the Right Way. Героят от лентата „12 години в робство“ с номинирания за Оскар - Чиуетел Еджиофор, номинираният за Златен глобус актьор и певец Оскар Исак, който участва в предстоящите "Междузвездни войни: Епизод VII" и носителя на Сребърна мечка за най-добър актьор от Берлинския международен кинофестивал  – Лиао Фан, ще влязат в ролята на разказвачи и вдъхновители, за да представят историите на социални предприемачи от цял свят и да поканят останалите да приемат предизвикателството на CHIVAS REGAL – “THE VENTURE”.
 
С “THE VENTURE - Win the right way” CHIVAS ще даде възможност на младите, пълни с идеи предприемачи да осъществят бизнес, който създава значима социална промяна. Правилата на конкурса са отворени за всички с бизнес план, креативна идея, предприемачески нюх, социална стратегия, амбиция и щедрост. 
 
Това са качествата, в които вярва CHIVAS, стартирайки най-новия си глобален проект с целта да подкрепи онези, които се целят в успеха и знаят, че бизнесът и щедростта работят заедно за по-добър живот.
 
Можете да следите новините и кандидатите и да се запознаете с вдъхновяващите истории на някои от най-успешните бизнес предприемачи в света на официалния сайт www.theventure.com, официалната Facebook страница на CHIVAS REGAL Bulgaria и Facebook събитието The VENTURE Bulgaria. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes