Стемо е стратегически партньор на NetApp за България

Септември 9, 2011 от admin

Американската корпорация за сторидж решения NetApp обяви стратегическото си партньорство с българската ИТ фирма Stemo, което е част от нейния модел да развива бизнеса си 100 процента през канали на партньори в Средна и Източна Европа. Дистрибутор за България остава Fujitsu. Стемо става стратегически риселър на NetApp за България и макар фирмата да не предоставя по принцип изключителни права, засега българската фирма ще е единственият риселър за България. Двете фирми заедно ще инвестират в обучение, маркетинг, продажби и поддръжка. 

 


Ханс Лампрехт, мениджър в NetApp за Адриатика и България, сподели забележителната позиция на компанията в днешните кризисни времена. За миналата година NetApp е отбелязала 45% ръст, като в същото време конкурентите на този пазар бележат малък и дори нулев ръст. По ръст тя е е сред технологични лидери като Apple, Google, eBay, amazon.com, HUAWEI, повечето от които са и нейни клиенти. 

Сторидж фирмата държи 16,1 процента от световния пазар, като очакванията й са той да нарасне до 18 процента тази година. Друга цел на NetApp е да стане номер едно доставчик на решения за съхранение и управление на данни в Европа до края на 2012 година. Сега тя е на първо място в Германия, Австрия, Финландия, Холандия, а в много други страни е на втора позиция след основния си конкурент EMC. В България нейният дял не съответства на позициите й по света и това е предизвикателството пред новото партньорство – да увеличи присъствието на компанията на българския пазар. 

Успехите на на NetApp се обясняват с технологичните иновации, които бележат пътя й от нейното основаване до днес, и фирмената й култура. Последната е отговорна за челните места, на които е класирана компанията като предпочитано място за работа сред ИТ специалистите по света. За пример са втората позиция в изследванията за Обединеното кралство, Канада, Швейцария, Ню Йорк, Австралия и Франция. За САЩ като цяло тя се нарежда на трето място като предпочитана компания за работа сред технологичните фирми, а в Европа на шесто. „Това ни помага да наемаме най-добрите специалисти“ – каза господин Лампрехт.

Цялата статия четете на www.sagabg.net

 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes