Sun пусна Open Source-проект за виртуализация на xVM Server

Ноември 23, 2010 от itFORUM

Компанията Sun Microsystems пусна нов Open Source-проект, ориентиран към подобряване на възможностите за виртуализация на Sun xVM Server - xVMserver.org. Анонсирането тези дни на  xVMserver.org е във връзка с инициативата на  Sun за създаване на ново Open Source-общество на основата на виртуализационното програмно осигуряване Sun xVM Server.

Съобщава се, че на новия сайт, разработчиците ще могат да качат първия архив на изходния код на Sun xVM Server и да дадат свой принос в процеса по разработване на продукта. На сайта обаче засега може да се намери само един единствен архив "xVM Server Early Access Open Source Code Bundle", а останалите пакети (архиви с бинарни версии на  xVM Server 1.0 за различни платформи, неговия изходен код и и SDK) са недостъпни. Съобщението за пускането на  xVMserver.org стана едновременно със съобщението за достъпност на програмното обезпечение Sun xVM Server и Sun xVM Ops Center 2.0, които в  Sun наричат „ключови компоненти в неговата всеобхватна стратегия по виртуализация“.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes