Съврърите на СуперХостинг в нов център за данни

Юли 25, 2011 от itFORUM

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ вече използва новцентър за данни – 3DC –за своето сървърно оборудване. Миграцията обхваща всички сървъри за споделен хостинг, виртуални, наети и колокирани  сървъри. Същевременно компанията подмени и част от по-старото си сървърно оборудване с ново. СуперХостинг.БГ ще запази и дългосрочното си партньорство с център за данни Еволинк, от които ще продължава да осигурява висококачестваната свързаност и достъп до Интернет. При преместването няма промяна в IP адресите, мрежовите конфигурации и връзката към сървърите на хостинг доставчика, което означава, че миграцията няма да въздейства на позициите на хостваните сайтове в Интернет търсачките.

 

Според СуперХостнг центърът за данни 3DCима всички характеристики, необходими за гарантиране на пълна непрекъсваемост на услугите, сигурност и надеждност. Той се помещава в собствена сграда, с пълно дублиране и физическа отделеност на всички системи за електрозахранване, климатизация, свързаност и охрана. Комплексът разполага със система за прецизна климатизация, която съчетава модерни технологии за въздушно охлаждане и същевременно реализира енергоспестяване, както и повишаване на енергийната ефективност посредством използването на т. нар. Free-cooling технология. Сградата е проектирана с 60 сантиметров двоен под, предназначен за циркулация на студен въздух.

В центъра е проектирано двойно-резерирано A+B електрозахранване на всички компоненти на системата в сградата. Внедрено е непрекъсваемо токозахранване (UPS), оразмерено да осигурява захранване за 20 минути при работа на пълен товар, както и синхронизирани дизел генератори, които осигуряват резервна мощност, в случай на срив в електропреносната мрежа. Сградата на дейта центъра е оборудвана с гръмозащитна система с мачти, спусъци и заземителни колове, както и с 1+1 резервираност на циркулационните помпи и N+1 резервираност на водно-охладителните кули на покрива. Охраната и безопасността се осигурява чрез системи за контрол на достъпа, видео наблюдение, пожароизвестяване и пожарогасене, система за профилиране на клиентите, както и въоръжена охрана.

„Екипът на СуперХостинг.БГ винаги се е стремял да предлага на своите клиенти не просто хостинг услуги, а надеждност, високо качество и неограничен 24/7 достъп до бизнеса им – заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. – Компанията ни и до сега прилагаше едни от най-високите стандарти в хостинг бранша, а с преместването на оборудването ни в новия дейта център инвестираме още повече в сигурнстта и надеждността на услугите си. От дългосрочните ни партньори Еволинк продължаваме да осигуряваме високоскоростен Интернет и гарантирана свързаност за сайтовете на своите клиенти и достъпа до хостваните при нас ресурси.“

Преместването в нов дейта център е още една стъпка в развитието на хостинг компанията. От началото на лятото тя реализира редица нововъведения, които да позволят на клиентите още по-лесно да стартират нови проекти в Интернет, както и да използват по-гъвкаво ресурсите, с които вече разполагат. Актуалните промени включват: увеличение в броя на сайтовете в един хостинг акаунт, като цената остава непроменена; неограничен брой акаунти в реселърските плановете; намаление в цената на виртуалните сървъри.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes