Symbian Anna вече може да се сваля

Септември 8, 2011 от itFORUM

Symbian Anna, най-новият софтуерен ъпдейт за смартфони със Symbian операционна система е достъпен за сваляне от днес.

Symbian Anna значително улеснява използването на Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 и Nokia E7. Нов потребителски интерфейс, виртуална QWERTY клавиатура и в портретен режим. Разделен екран за съобщения, подобрени Nokia Maps, улеснено сърфиране в интернет, и по-добра защита са само част от подобренията, на които потребителите ще се зарадват. Symbian Anna може да бъде свален чрез последната версия на Ovi Suite (версия 3.1.1).

 

“Смартфоните на Nokia с инсталиран Symbian се използват от милиони хора всеки ден. Те отговарят на специфичните нужди на клиентите и им осигуряват голям избор на ниска цена - каза за медиите Илар Нурми, вице президент на Nokia.  - Symbian Anna е значително улеснение за тази група от потребители и показва нашия траен ангажимент да развиваме Symbian. В следващите 12 месеца потребителите ще видят 10 нови телефона с нови и нови ъпдейти и софтуерна поддръжка поне до 2016 г.”

Ключови новости в Symbian Anna:

Потребителски интерфейс: SymbianAnna ще освежи Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 и Nokia E7 с изчистени икони и множество нововъведения, които улесняват тяхното използване. Писане на тъчскрийн сега е по-лесно с функция за разделяне на екрана, което позволява да следите съобщенията в тяхната последователсност. Преглеждането на уебстраници, списък с контакти и  електронна поща са значително улеснени с достъпа до  QWERTY клавиатура в портретен режим.

Карти и навигация: Symbian Anna улеснява използването на Nokia Maps с по-добри функционалност на търсачката. Въведени са нови линии от обществения транспорт и опция за проверка на любими места в социалните мрежи като Facebook, Foursquare и Twitter.

СърфиранеУскорено и улеснено сърфиране с по-бързо зареждане на страниците и подобрена навигация, ще позволят на потребителите много по-лесно да преглеждат любимите си страници докато са на път.

По-удобрен за бизнеса: Symbian Anna осигурява бизнес клас защита на данните ви с подобрено криптиране на данните на смартфони Nokia. Бизнес клиенти с Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 или Nokia E7, ще имат сигурен и защитен достъп то интранетът на своята компания с опции за IPSEC и  SSLVPN.

Комуникация в близост (NFC): Софтуерният ъпдейт Symbian Anna активира и NFC хардуерът на Nokia C7, така че собствениците на този модел могат да споделят контакти, снимки и видео, както и да играят игри в мрежа  след като ги свържат с едно докосване. Функцията е достъпна и за сдвояване на аксесоари с вашата Nokia.

Kлючови характеристики на Symbian Anna:

Виртуална клавиатура в портретен режим за бързо писане с една ръка

Функция за разделяне на екрана при писане; можете да следите серия от съобщения, интернет страници, контакти и имейли

По-лесно и бързо сърфиране, осигурява бързо зареждане на страниците и подобрена навигация  

Опреснени Nokia Maps с включена опростена търсачка и новите маршрути на линиите на публичния транспорт, както и възможност за проверка на места през Facebook, Twitter, Foursquare или местни социални мрежи

Опция за споделяне на вашето местоположение чрез имейл или SMS дори към различни от Nokia телефон

Екстри за бизнес потребителите:

Постоянна комуникация и присъствие с Microsoft Communicator Mobile

Имейл подобрения включително поддръжка за исканияза срещи

Истинско бизнес криптиране на данните с хардуерна поддръжка

Лесна и сигурна интранет връзка за бизнес клиенти, които се нуждаят от достъп до служебната си мрежа

 

Екстри за програмистиFlashlite 4, Java Runtime 2.2, Qt Mobility 1.1, Qt4.7

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes