Създадоха бойни каски HoloLens на Microsoft

Юли 6, 2017 от admin

Понастоящем основният пазар за повечето системи за виртуална (VR - Virtual Reality) и разширена реалност (AR - Augmented Reality)  е сегментът на игрите. И има основателна причина за това - геймърите са свикнали да стоят зад екрани и виртеални дисплеи.
 
Други индустрии обаче бързо намират свои собствени приложения на VR / AR технологиите, а неотдавна сред тях се нареди дори сегментът на военните технологии. Украинската компания LimpidArmor разработи каска, базирана на очилата за добавена реалност Microsoft HoloLens. Тя е предвидена за командири на танкове и има за цел да донесе предимствата на augmented reality на бойното поле.
 
Системата Circular Review System (CRS) по същество представлява бойна каска, оборудвана с HoloLens. Системата е интегрирана с камери извън танка, давайки на командирите 360 градусова видимост. При това тя може да ги информира в реално време както за оптични, така и за топлинни системи, без да ги излага на риск.
 
CSR може да се използва за идентифициране на приятели и врагове, определяне на цели и установяване на друга информация на бойното поле, директно предавана на командира.
 
LimpidArmor все още разработва своята система и планира да включи повече функции, като способността за управление на въоръжението на танковете. Нейните създатели също така се надяват да я интегрират с информация от безпилотни самолети и други въздушни превозни средства.
Premium Drupal Themes by Adaptivethemes