T-Mobile ще си партнира с Ericsson за въвеждането на 5G стандарта

Март 6, 2016 от admin

Американският телеком оператор T-Mobile и шведският доставчик на оборудване Ericsson обявиха на Световния мобилен конгрес в Барселона, че ще работят съвместно по внедряване на 5G тестова система за нуждите на лабораторни и полеви изпитания в САЩ. Двете компании ще разработват и тестват избрани 5G сценарии за употреба и услуги, които ще започнат през втората половина на 2016 година.

 

Очаква се мобилните мрежи от пето поколение да дадат тласък на нова вълна от иновации, които ще са от полза за потребителите и индустриите. Технологията ще бъде ключова за развитието на „интернет на нещата” (IoT – Internet of Things), за провеждането на дистанционни хирургични операции, добавената реалност, мобилните игри и др.

Според последния доклад Ericsson Mobility Report, до края на 2021 г. броят на 5G абонаментите ще достигне 150 милиона. Ericsson вече има над 20 договора за тестове на 5G мрежи с телеком оператори по целия свят.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes