Технологични тенденции, които ще влияят на компаниите през 2015 г.

Февруари 27, 2015 от admin

През 2015 година реални плодове за бизнеса ще започнат да дават нашумелите технологии през последните години, като анализа на големите данни, интернет на нещата и приложенията за тях. Както обикновено, компаниите, които правилно определят посоката на технологичния вятър, ще успеят да го използват, за да разширят пазарите си.  

 

Големите данни

Компаниите, които познават не само своите клиенти, но и потенциалните си клиенти, ще познаят успеха през тази година. Колкото повече информация те съберат и анализират, за да определят желанията, нуждите и предпочитанията на клиентите за даден продукт или услуга, толкова по-ефективно ще работи бизнесът им. Тази наука се нарича анализ на големи данни и това е един пазар, за който IDC прогнозира, че ще скочи от 3,2 милиарда щатски долара през 2010 г. до 17 милиарда щатски долара през 2015 г.

В идеалния случай инструментите за големи данни предоставят бързи анализи според мащаба, и то при най-ниски разходи и в почти реално време. Тези анализи са предназначени за увеличения броя бизнес потребители, изискващи достъп до такава информация. Чрез анализ на такива данни компаниите печелят по-голяма информираност, както и конкурентни предимства. Всички компании трябва да впрегне цялата тази информация и да го направят ефективно, така че използваните от тях технологии да изплащат дивиденти.

Интернет на нещата (IoT) – нов отдел на компанията и нов шеф

Внедалечното минало имаше една нова технологична тенденция. Наричаха я електронен бизнес. Тогава генералните директори в желанието си да ускорят приемането на електронния бизнес в различни корпоративни операции, назначиха лидери на промяната и най-често им даваха титлата вицепрезидент по електронния бизнес. Те работиха с лидерите в конкретния бизнес, с цел интегриране на процесите и технологиите на електронния бизнес във вече утвърдените операции. Сега се появи тенденцията, наречена интернет на нещата (IoT), и генералните директори мислят за последствията от нея върху бизнеса им. Затова се очаква да се появи нов лидер, наречен главен директор IoT, който да помогне да се разкрият възможностите и да се ускори приемането на интернет на нещата в по-широк мащаб.

Индустрията и големият бизнесще станат център на интернет на нещата

Потребителският аспект на интернет на нещата има много повече медийно присъствие в сравнение с индустриалното им приложение.Въпреки че потребителите на интернет на нещата в крайна сметка ще бъдат огромен пазар, то шумът доста надхвърля реалността. Но вятърът се обръща и индустриалният интернет на нещата ще отнеме светлината на прожекторите през 2015 г., когато медиите започнат по-често да отразяват големите възможности за големия бизнес да внесе повече ефективност и да създаде нови бизнес модели.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes