Теклас България завърши внедряването на Infor ERP SyteLine

Февруари 14, 2011 от itFORUM

Фронстеп България внедри финансово счетоводните модули на Infor Syteline ERP в българският завод на един от големите производители на охладителни системи за автомобилната индустрия Теклас Холдинг. Внедряването започна през ноември 2010-та и продължи около два месеца като на 3 януари 2011 Теклас успешно започна работа в системата.

Внедряването дава възможност на производителя да консолидира цялата финансова информация в единна система. Това позволява пълна интеграция на финансите и счетоводството на фирмата с останалите модули на системата, съкращава времето за изготвяне на финансови отчети, съкращава времето, необходимо за годишни и периодични приключвания и осигурява по-добра проследимост на информацията

Едновременно с това подобрения потребителски интерфейс във версия 8 на системата позволява по-добра производителност на потребителите и по-добра интеграция с други приложения като Excel, Outlook и други

В проекта на Теклас Холдинг внедряването на финансово счетоводния модул на Infor Syteline ERP е последната стъпка в постигането на пълната функционалност на системата -  работа с клиенти, управление на складово стопанство, доставки, производство и планиране с MRP. Системата функционира успешно и в заводите на Теклас Холдинг в Турция още от 2009 г.  

Локализираната от Фронтстеп за България последна версия на системата позволява изготвяне на необходимите съобразно българското законодателство справки, отчети и декларации като дневници по ДДС. Като част от внедрената функционалност Теклас България използва стандартната функционалност на Главна Книга в SyteLine, която включва сметкоплан, системни и потребителски журнали, атоматично изчисляване на финансов резултат и валутна преоценка, финансови отчети и консолидация и необходимите справки по движения на сметки за период, оборотна ведомост, справка за главна книга и др.

Внедрени са функционалности за изготвяне на Дневник за покупки и Дневник за продажби, генериране на Справка Декларация съгласно ЗДДС и Интрастат декларации. За нуждите на отчитане на вътреобщностни доставки и износ на продукти към клиенти от страни от ЕС, се генерират протоколи за доставчиците от ЕС и изготвяне на ВИЕС декларации, които са съобразени с данъчни кодове на базата на които те се генерират.

Теклас Холдинг е турски производител на каучукови изделия за автомобилната индустрия. Основните клиенти на фирмата са в Европа и САЩ, както и Далечния Изток, като сред тях са Фолксваген груп, Рено, Форд, Мерцедес, БМВ и др. Компанията притежава производствени компании в Турция и България, както и филиали в Италия, Германия и САЩ, a годишните продажби на групата достигат 200 милиона евро.

Фронтстеп България e компания с над 10 годишен опит в имплементиране на интегрирани информационни системи за корпоративно планиране на ресурсите на предприятието (ERP), системи за управление на активи (EAM), разработване на приложен софтуер и бизнес консултации.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes