Телелинк и Майкрософт България показаха технологии за здравеопазването

Март 30, 2016 от admin

Телелинк съвместно с Майкрософт България проведе семинар, посветен на новите възможности за оптимизация на работните процеси в здравните институции чрез технологични решения за модерен начин на работа.

 

Събитието, което се проведе с столичния хотел „Хилтън, събра ръководители и ключови специалисти от водещи в бранша здравни заведения, които се запознаха с новостите в управлението и защитата на пациентските данни посредством Microsoft Enterprise Mobility Suite, работа с архив на изследвания от образна диагностика чрез Microsoft Azure Backup, както и с решенията за продуктивност, екипна работа и споделяне на знание.

По време на семинара бяха обсъдени текущите предизвикателства пред здравната общност по отношение на рисковете, свързани с дейността, понижаването на разходите, подобрената сигурност и предоставянето на най-висококачествени услуги. Дискутираха се начините за оптимизиране на процесите в болничната и доболнична помощ с помощта на Microsoft технологии, както и подготовката и обучението на младите лекари.

„Целта ни е да развиваме тази вертикала, предоставяйки иновативни решения, продукти и услуги, които предоставят реално измерима стойност за институциите – каза Мирослав Гечев, мениджър бизнес развитие за „Иновативно здравеопазване“ в Телелинк. – Продължаваме подкрепата си върху тази ключова индустрия, предоставяйки както свои собствени разработки – например система за позициониране в реално време (RTLS), така и разработки на наши партньори, като представената днес изключително иновативна медицинска маса за виртуални дисекции и образователния портал, които придават едно ново измерение на подготовката и обучението на студенти, медицински специалисти и млади лекари“.

Единствената по рода си медицинска маса за виртуални дисекции се състои от висококачествен сензорен дисплей, интуитивен интерфейс и вградена PACS система от последно поколение (наградена с Best in KLAS 2015-16). Масата позволява на всяко едно медицинско лице лесно да изследва, проучва и диагностицира пациент, използвайки изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални анатомични и медицински случаи, както от локалната за медицинската институция PACS система, така и от световната практика (достъпни през образователния портал).

Образователният портал от своя страна е облачно решение, даващо достъп на преподавателите, студентите и лекарите до различни, уникални и реални клинични случаи от целия свят. Всеки един лекар или студент може да отвори своя клиничен случай, от която и да е маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал цялостно решение за обучение, както в медицински университет или университетска болница, така и за дистанционно обучение или обучение от вкъщи.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes