Телерик отново с награда за най-добър работодател

Ноември 30, 2012 от itFORUM

Телерик АД, световен доставчик на софтуерни приложения, отново е обявена за работодател №1 в България за 2012 г. Министърът на труда и социалната политика, Тотю Младенов, връчи наградата на Светозар Георгиев и Васил Терзиев, изпълнителни директори на компанията. От 2007 г. насам всяка година служителите поставят компанията сред водещите работодатели в страната, като през 2007 и 2010 г. Телерик е работодател №1 за България при „Малки и средни компании“ и работодател №3 в Централна и Източна Европа за 2007 г.

 

Проучването „Най-добрите работодатели“ на консултата AonHewitt, отличи и през 2012 г. Телерик заради изключителната работната среда, възможностите за развитие на служителите и за баланс на работа и личен живот, възнаграждението, което компанията предоставя и водещите практики и политики за управление на човешките ресурси. Проучването предоставя обективна оценка на работодателя, която се базира на мнението на служителите на водещата компания.

В резултат от разрастването на компанията тази година Телерик вече е отличена в най-оспорваната категория „Средни компании“ с до 1000 служители. 10 години след старта на компанията през 2002 г. днес в нея работят над 700 висококвалифицирани специалисти в 11 офиса на 4 континента, а продуктите на компанията се използват от над 100 000 клиенти в 94 страни по света. През 2012 г. екипът на Телерик само в България се увеличава с над 150 новопостъпили служители.

Васил Терзиев, изпълнителен директор на Телерик, сподели: „През последните 10 години заедно с нашите колеги в Телерик успяхме да изградим компания от световен мащаб, която стартира в България, но която днес е позната на почти всички континенти. Отличната оценка, която колегите отново ни дават днес, се дължи на уникалните култура и ДНК, които заедно с тях създадохме и поддържаме. Тази култура е истинската причина зад нашия бизнес успех и в бъдеще с разрастването на компанията тя ще бъде нашето най-ценно богатство, а запазването й - наш приоритет.“

Тази година проучването на AonHewitt изследва мнението и ангажираността на близо 10 000 служители в България и общо 250 000 служители, 2500 топ мениджъри и ЧР специалисти от 400 компании в 8 страни в региона на Централна и Източна Европа – България, Чехия, Унгария, Словакия, Турция, Полша, Русия и Литва.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes