Телерик отвори офис в Пало Алто

Октомври 3, 2013 от itFORUM

Телерик,    световен доставчик на инструменти и решения за разработка и анализ на междуплатформени и мобилни приложения, обяви днес, че е отворила офис в Пало Алто, Калифорния. С официалното си стъпване  в Силициевата долина,  Телерик цели да стане ключов играч в местната екосистема, отбеляза  Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик АД, по време на осмото издание на  водещата технологична конференция в Централна и Източна Европа  - DevReach 2013.
 
“Да се установим в Силициевата долина е повече  от сбъдната мечта за нас. Това е чудесна възможност да общуваме директно с голяма част от нашите клиенти и да станем основен участник в динамичното ежеднение на световния център на високотехнологичната индустрия“, сподели Светозар Георгиев. „Като първа стъпка в тази насока през следващите седмици ще стартираме в Пало Алто акселератор “Mach 5 Accelerator”, насочен към млади компании, разработчици на уеб и мобилни приложения с HTML5“, добави той.
 
Участниците в акселератора, спонсориран от Телерик, ще могат да се възползват от ресурсите на компанията – като например да работят в офиса й в Пало Алто, да черпят опит за управлението на успешен бизнес директно от мениджмънта  на Телерик, да получат финансова, технологична и маркетинг подкрепа при създаването и пускането на пазара на техните мобилни приложения. 
Стъпването на Телерик в Силициевата долина бе обявено по време на панелна дискусия на DevReach в София, с участието на българските компании, успели на международно ниво. Модератор беше Любен Белов, управляващ партньор в LAUNCHub, а сред панелистите освен Светозар Георгиев, бяха още  Бойко Яръмов, съосновател на Телерик, Христо Тенчев, изпълнителен директор на XS Software, и Доброслав Димитров, съосновател на Imperia Online.
 
Тазгодишното издание на международната конференция DevReach 2013, организирана от Телерик на 1 и 2 октомври в София, събра над 1000 души от 25 страни, сред които САЩ, Великобритания, Скандинавските и Балтийските държави, Швейцария, Португалия, Испания, Украйна и много държави от Централна и Източна Европа. Във фокуса на технологичното събитие през 2013 г. бяха уеб, „облачни“ и мобилни (iOS, Android, Windows Phone 8) и междуплатформени технологии. 
 
Сред лекторите на международната конференция бяха доказани експерти от цял свят, сред които Браян Х. Принс, главен евангелист „Облачни технологии“ в  Microsoft, Мишел Бустаманте, управляващ партньор в Solliance, Кейт Грегъри, партньор в Gregory Consulting Limited,  Дан Уелин, основател на The Wahlin Group, Лоран Биньон, старши директор на IdentityMine, Ричард Кембъл, регионален директор и MVP на Microsoft, Рей Банго, Windows технологичен евангелист в Microsoft,  Лино Тадрос, председател и изпълнителен директор на Falafel Software.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes