Telerik създаде Icenium - първия хибриден „облак“ за разработка на мобилни приложения

Ноември 14, 2012 от itFORUM

Telerik обяви, че пуска на пазара Icenium, първата интегрирана среда за платформено-независимо разработване на приложения за мобилни устройства. Революционния продукт осигурява достъп до проектите от всяка точка през интернет и елиминира нуждата от управление на множество пакети за разработка на софтуери. През първата седмица от официалното пускане на новия продукт на Telerik, той вече се използва от над 10 000 разработчици.


Създаден и тестван в рамките на 18 месеца от международен екип от 40 висококвалифицирани разрабочици и специалисти на Телерик в 3 страни на 2 континента (България, САЩ и Германия), Icenium комбинира локалното писане на софтуер с мощността и гъвкавостта на „облака“. Продуктът представлява иновативен подход, който предоставя модерна алтернатива на IDE подхода на интегрираната среда за разработване. Управлението изцяло остава в „облака“ и позволява на разработчиците да актуализират в реално време различни устройства и да създават софтуер на позната технология - HTML5, CSS или JavaScript - независимо от платформата.

Проучване сред първите потребители на Icenium показва, че новата технология се използва от разработчиците за създаване на приложения, насочени както към бизнес, така и към крайни потребители. Проучването също показва, че голям интерес към продукта има сред разработчиците с над 10-годишен опит в разработването на уеб приложения, които имат само основни познания при разработването на мобилни приложения.

Дъг Севън, изпълнителен вицепрезидент на Телерик, сподели: „Icenium предоставя несравними възможности за продуктивност и ефикасност и позволява на разработчиците да се съсредоточат върху проектирането и изграждането на страхотни приложения, вместо върху управлението на няколко среди. Ние се вслушахме в потребителите на бета версията и създадохме платформата, така че да бъде лесна за ползване сред потребителите с базови познания при разработването на мобилни приложения“.

С Icenium разработчиците вече не са ограничени само в една локация или една единствена платформа – те могат лесно да създават код както на Mac OS X, така и на Windows, предназначен за iOS или Android. Новата платформа на Телерик за разработването на мобилни приложения комбинира инструменти за кодиране, симулации, отстраняване на грешки, въвеждане в устройства и платформи за публикуване на приложения и използва базирани в „облака“ услуги.

Разработчиците в България ще могат да използват Icemium на 18 ноември по време на Хакатон, посветен на мобилните технологии и приложения, част от най-голямата българска конференция за предприемачество “Startup Conference 2012”.
На 2 декември Telerik ще проведе специален демо „Ден на Icenium“ в Академията на Телерик в София. Telerik също предоставя свободен достъп до Icenium до 1 май 2013 г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes