Telia и Ericsson демонстрират рекорд в реални полеви тестове на 5G

Октомври 16, 2016 от admin

Telia и Ericsson направиха значима стъпка напред към внедряването и разпространението на 5G технологиите след провеждане на тестове на открито на първата 5G тестова система  в Европа. Реалните полеви тестове бяха извършени в Киста, Швеция, и демонстрираха възможностите на 5G в реална среда, през жива мрежа и включваха тестове на скоростта и латентността. Системата използва честотна лента от 15 GHz в обхвата на 800 MHz от спектъра. По време на тестовете бяха постигнати пикови скорости от 15 гигабита на потребител и латентност под 3 милисекунди. Това са над 40 пъти по-високи скорости от настоящите максимални скорости, постижими в 4G.

 

Това бележи важен етап в съвместния оперативен план на двете компании за внедряване на 5G в Швеция и Естония, обявен през януари, целящ клиентите на Telia в Столкхолм и Талин да използват 5G услуги през 2018 г. 

По-високата скорост и по-ниската латентност при 5G подобряват съществуващите услуги и отварят поле за напълно нови възможности на употреба, сценарии за услуги и иновации, създавайки нови екосистеми и бизнес ниши, включително за комуникации и услуги за Интернет на нещата, както за потребителите, така и за дигитализацията на индустриите. Важен аспект от 5G технологията също е и по-добрата производителност на мрежата по отношение на капацитета, покритието и консумацията на енергия.

Докато мащабното внедряване и разпространение на 5G мрежи не се очаква до 2020 г., развитието на продукти в предтърговска фаза и тестовете са в пълен ход. Партньорството между Telia Company и Ericsson е в челните редици на тези събития в Европа и тези ранни опити с 5G ще помогнат за бъдещите глобални стандарти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes