Тим Вижън пусна най-новата версия на Dynamics NAV в Скания България

Януари 12, 2012 от itFORUM

Тим Вижън България пусна най-новата версия на ERP системата Microsoft Dynamics NAV в Скания България. Скания е международна компания, водещ производител на тежки камиони, автобуси, както и на индустриални и морски двигатели. В България има няколко центъра за продажби и сервиз. Скания България решават да внедрят ERP система преди 9 години и се спират на решението Navision, предлагано от Тим Вижън България. Внедрената система покрива дейностите по продажби, доставки, счетоводство и дълготрайни активи. Най-голямо предизвикателство е била интеграцията с дилърското решение за автомобилния бизнес Automaster.

 “Работим с ERP решението Microsoft Dynamics NAV още от средата на 2003 г., когато името на системата беше Navision. С пълноценното използване на възможностите на системата и посредством изградената интеграция с Automaster постигнахме отлични резултати по отношение на отчетността и контрола на дейността ни. Нещо повече – успявахме бързо да изготвим консолидационните отчети за целите на Скания Швеция, с което съкратихме значително административния процес“, разказа Витка Димитрова, финансов мениджър в Скания България.

За решението си да преминат на по-нова версия, обясняват: „През тези 9 години нашият бизнес се разви, внедрихме и много по-нова версия на Automaster. Това ни накара да се замислим и в посока актуализиране на версията на Microsoft Dynamics NAV. Така, заедно с нашите партньори от Тим Вижън България, предприехме тази важна стъпка и след по-малко от месец вече работехме с последната версия на системата – версия 2009. При това не просто запазихме удобствата, с които бяхме свикнали, но и добавихме нови функционалности и възможности, предлагани в най-новата версия.“

Една от новите възможности на системата е стандартна част от новата версия – одобрение на фактури за покупка според лимити на отговорност. Това означава, че осчетоводяването на фактури може да се извършва само след одобрение на съответен служител с необходимите права, което силно повишава контрола над фирмените разходи. Другата нова функционалност, която специалистите на Тим Вижън България са разработили специално за Скания България е автоматично начисляване на провизии по просрочени вземания.

„Проектът премина бързо и гладко – всичко се случи в рамките на един месец. Работим със Скания България от много години и сме изградили добри партньорски отношения. Разбираме се лесно и това прави съвместната ни дейност безпроблемна“, похвали се Николай Аврамов, ръководител на проекта в Тим Вижън България.

Тим Вижън България специализира в разработката, внедряването и поддръжката на решения  за управление на бизнеса, базирани на интегрираната система Microsoft Dynamics NAV (Navision).  Проектира и изгражда цялостни решения за бизнес анализ, съобразени с нуждите и спецификите на всеки отделен клиент. Първата компания, локализирала за България Microsoft Dynamics NAV и лидер на пазара в България с над 50 успешно реализирани проекта в сферите на производството, търговията и услугите.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes