Томас Тьолке, Astaro: SaaS пазарът има голямо бъдеще при сигурността

Ноември 19, 2010 от itFORUM

Сигурността е една от най-актуалните теми, чиято популярност сякаш не се влияе особено от кризи и всякакви други катаклизми, като понякога дори става обратното. За това кои са предпочитаните решения за защита, какви са очакванията за софтуера като услуга и къде е България във всичко това попитахме Томас Тьолке, мениджър Бизнес и развитие за региона EMEA от сравнително младатакомпания, специализирана в решенията за защита на информацията Astaro.

 

Коя според вас е най-голямата интернет опасност за компаниите?

Тъй като не съм техничар, ще дам малко по-широк отговор. Това,което виждам,е разделяне между нуждата от сигурност и бързото развитие на заплахите в глобалната мрежа. Особено в сегашната напрегната обстановка хората нямат достатъчно време и финансови средства, за да обръщат необходимото внимание на проблема.

Кое решение на Astaro представлява най-голям интерес за компаниите? Може би всичко онова,от което то защитава,представлява най-разпространената заплаха?

Най-пълна защита дава нашият Security Gatewayи логично той еинай-търсеният.Наблюдаваме обаче ръст по отношение на уеб сигурността и съответно повишаване на интереса при предлагано от нас решение в тази насока. Средните и малките компании принципно разполагат с firewall, с VPN система, а повечето и с решения за предпазване от спам. Целокупните решения за интернет сигурност обаче често са нещо, което не е предвидено, така че виждаме много интерес и чуваме много въпроси в тази насока.

Продуктите ви обаче нямат фиксиран лимит за броя IP адреси, които да бъдат защитавани.

Да, така е. Но решенията от по-висок клас предлагат повече производителност и могат да обработват едновременно повече заявки от страна на потребителите. Броят на потребителите не е фиксиран, тъй като зависи от това колко функционалности са включени. Също така компаниите трябва да знаят колко хора едновременно ползват интернет връзката. Претоварването на дадено устройство ще доведе до бавно отваряне на интернет страниците и други неудобства. Затова цифрите, които даваме ние, са препоръчителни. Що се отнася до предлагания от нас софтуер, заплащането става на базата на броя IP адреси.

Хвалите се с лесната конфигурация на продуктите си. В общия случай обаче това означава високо ниво на автоматизация „под повърхността”. Това не би ли могло да се окаже проблем в определени случаи?

Не смятам, че това е така. Функционалностите и решенията, които Astaro предлага,преминават през много тестове, така че автоматизацията, която се крие зад интерфейса, е много добре подсигурена. Удобството от всичко това обаче е несравнимо, особено за малките компании, които често не разполагат с достатъчно опит по отношение на ИТ, но все пак имат нужда от решение. За тях тази автоматизация е добре дошла.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes