Топ 10 мобилни технологии за 2016 според Gartner

Март 6, 2016 от admin

Запознайте се с топ 10 мобилните технологии и възможностите, които организациите трябва да овладеят след като 2015 г. изтече и 2016 изгрее, според Ник Джоунс, вицепрезидент и изтъкнат анализатор на Gartner.

 

1. Инструменти за разработване на приложения за много платформи и много архитектури

Повечето организации ще имат нужда от инструменти за разработване на приложения, за да поддържат бъдещето, изразено като „3х3“ – три ключови платформи (Android, iOS и Windows) и три архитектури на приложения (специфични, хибридни и мобилен уеб). Изборът на средства ще бъде сложен балансиращ акт, компромис между много технически и нетехнически въпроси (като производителността срещу стабилността на компанията), а на най-големите организации ще е необходимо портфолио от няколко инструмента, за да обслужват нужните им архитектури и платформи.

2. HTML5

HTML5 няма да бъде лесна панацея за преносимост на мобилните приложения, защото той е фрагментиран и незрял и следователно създава много рискове при внедряването, а и за сигурността. Въпреки това, тъй като HTML5 и инструментите му за разработка се развиват, популярността на мобилните уеб и хибридни приложения ще се увеличава. Следователно, въпреки многото предизвикателства, HTML5 ще бъде съществена технология за организациите, предоставящи приложения на множество платформи.

 Всички топ мобилни технологии вижте тук.

Източник: Gartner, Information Management

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes