Toshiba с нов мениджър за България

Май 12, 2011 от itFORUM

Компанията планира и откриване на местен офис в средно дълъг срок, обяви Андреас Шефер, управляващ продажбите на марката в Югоизточна Европа, Турция и Израел.

 

Данко Иванов е новият мениджър, отговарящ за компютърните системи наToshiba в България. Това беше оповестено на партньорска среща в офиса на PolyComp.

8 на сто е пазарният дял на Toshiba според изследване на IDC. „Според данните на анализаторите пазарът в страната е стабилен, но те се отнасят само до вноса на компютри”, каза Шефер. По думите му у нас има застояване на стока по складовете, но въпреки този проблем компанията смята да инвестира в страната и дори планира да открие свой местен офис.

В световен мащаб Toshiba oбединява своите бизнес отдели за мобилни компютри и потребителска електроника. Вторият отговаря за продукти като телевизори, видео плейъри и рикордъри. Според Шефер това означава по-консолидиран подход към пазара. Ще бъде дадена възможност на потребителя да намира както продукти забавление, така и лаптопи на едно място.

По време на партньорската среща бе представен и първият в света лаптоп, с възможност за проиграване на 3D съдържание, без за целта да са необходими познатите специализирани очила. Благодарение на камера устройството локализира очите на зрителя и чрез специален филтър прожектира различни изображения за всяко едно от тях. Моделът се казва Qosmio F750 и се очаква да излезе на пазара до няколко месеца.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes